SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hockey för stora som små
 
Hockeyskolorna börjar 30 sep 2023
 
Börja spela ishockey

Alla kan spela hockey, oavsett om man är liten knatte på 5-6 år eller om man är vuxen.

 • Hockeyskola - för barn som inte åkt skridskor tidigare eller som redan varit med något år i vår hockeyskola
 • IceAge - hockey för vuxna män där man har viss erfarenhet av hockey sedan tidigare
 • Hockeyskola för för vuxna kvinnor med eller utan tidigare erfarenhet av hockey. 

Här kommer lite tips om vad man ska tänka på. För det första så behöver man verkligen inte ha full hockeyutrustning när man ska börja. Det är ju inte ens säkert att man kommer fortsätta, vilket är helt omöjligt att veta förrän man har provat några gånger, så därför kan man i början låna utrustning. Det som man måste ha när man börjar vara på is är skridskor, hjälm med galler, halsskydd och handskar/vinterhandskar. När man kommit igång behöver man komplettera med armbågsskydd, benskydd, axelskydd.

 

Man behöver inte köpa ny utrustning. Barn växer ur sin utrustning innan den nötts ut så man kan köpa begagnad utrustning av äldre spelare i klubben eller på exempelvis blocket. Föreningen har även bytardagar. Följ hemsidan och sociala medier.

Det viktigaste med utrustningen är att man har en hjälm och ett par skridskor som sitter riktigt. De andra delarna är inte lika viktiga vad det gäller passformen. 

 

I början så är det inte så mycket spel eller matcher innan man har lärt sig grunderna ordentligt.

 

Kontakta någon i föreningen om du vill ha mer information (kontaktinformation finns i vänstermenyn).

 

Anmälan till våra verksamheter:

 

 • Hockey Lekis, barn från dryga 3 år Anmäl ditt barn på länken till vänster "Anmälan till Hockeyskola". När du anmält ditt barn har ni 2 veckor "prova på" . (Om ditt barn inte vill fortsätta efter prova-på perioden kan ni klicka på avanmälan i mailet ni fått i samband med anmälan). 
 • Hockeyskolor , barn ca 5-8 år, Anmäl ditt barn på länken till vänster "Anmälan till Hockeyskola". När du anmält ditt barn har ni 2 veckor "prova på" . (Om ditt barn inte vill fortsätta efter prova-på perioden kan ni klicka på avanmälan i mailet ni fått i samband med anmälan). Flickor har en egen hockeyskola att anmäla sig till.
 • Äldre barn, över ca 8 år, Maila intresseanmälan till vår Ungdomsansvarig på Ungdomsansvarig@osterakerhockey.se  så kan ni diskutera vad som är lämpligast för ditt barn för att komma igång med ishockey.
 • Ice Age, Vi är ett gäng som tränar två gånger i veckan.
  Det är blandad nivå, alla är välkomna vilket innebär att vi tar hänsyn till varandra så att vi har kul tillsammans.
  Vi kör mycket match mot varandra men även en del övningar.
  Är du intresserad kontakta Christer christercronfalk@hotmail.se  eller Björn bjorn_schnitzler@hotmail.com  för mer information.
 • Hockeyskola Flickor/Damer för äldre flickor/kvinnor som är nybörjare. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha någon tidigare erfarenhet av att spela ishockey.  Kontakta Sportchef@osterakerhockey.se  om du är intresserad.
 • Damlaget "Wonder Women" , äldre flickor/kvinnor som vill spela hockey "på kul". Något/några års erfarenhet av hockey. Kontakta Sportchef@osterakerhockey.se  om du är intresserad av damlaget.
Skridskoskola och hockeyskola för barn

Vår verksamhet består av fyra grupper - Hockey Lekis för de yngsta från ca 3år (skridskoskola). Hockeyskola yngre (nybörjare) och Hockeyskola äldre (de som gått 1-2 år tidigare i hockeyskola) och Hockeyskola flickor (både nybörjare & fortsättning).

Säsongen 2023/24 börjar Hockeyskolorna lördag 30/9, men du du kan börja när som helst under säsongen efter det i den grupp som passar dig bäst. 

 

Grupperna tränar en gång i veckan, lördag morgon, under perioden september till mars. För de som missar sitt lördagspass, arbetar vi på att få till en veckotid (ej ännu klart). Under hösten bildar de äldsta spelarna i fortsättningsgruppen ett team, U8 , inför kommande säsong, med egna tider från ca årskiftet då även Flickor går över till Flickor F10. Säsongen 2023/24 gäller det barn födda 2016.

 

Vi i IFK Österåker Vikings bedriver ishockey enligt Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer och arbetar med förbundets Hemmaplansmodell. https://hemmaplansmodellen.se/ Vi är en del av Tre Kronors Hockeyskola resp. Tre Kronors Hockeyskola för flickor. Genom lekar gör vi övningar som tränar framför allt grunder i skridskoåkning, balans och puckbehandling. Vi eftersträvar att alla ska ha roligt och vara aktiva och i rörelse så mycket som möjligt, det är bästa sättet att lära ut. Övningar, tävlingar och att prova på matchspel ska vara roligt och vi nivåanpassar och försöker alltid att se individen.

 

Föreningen vilar på följande värderingar/nyckelord:

Gemenskap - Utveckling – Glädje – Ödmjukhet  - Ge Ut Glöd!

Kontakta oss gärna om det finns frågor:

Utvecklingschef Magnus Larsson, Utvecklingschef@osterakerhockey.se

Dam-& Flickansvarig, Tränare Hockeyskola Flickor, Ellen Norström, ellen.norstrom@osterakerhockey.se 

Sportchef Lasse Billing, Sportchef@osterakerhockey.se 

Tre Kronors hockeyskola
 
Hockeyakademin
Hockeyakademin är Svenska ishockeyförbundets officiella sida för ledar- och spelarutveckling. Där finns mycket bra och informativt material för alla hockeyintresserade.
 
Sponsorer
Länkar
Guldkortet