SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Börja spela ishockey

Alla kan spela hockey, oavsett om man är liten knatte på 5-6 år eller om man är vuxen.


  • Hockeyskola - för barn som inte åkt skridskor tidigare eller som redan varit med något år i vår hockeyskola
  • Jurassic / IceAge - hockey för vuxna män där man har viss erfarenhet av hockey sedan tidigare eller Ice Age om man är nybörjare men kan åka skridskor.
  • Wonder Women - hockey för vuxna kvinnor med eller utan tidigare erfarenhet av hockey. 

Här kommer lite tips om vad man ska tänka på. För det första så behöver man verkligen inte ha full hockeyutrustning när man ska börja. Det är ju inte ens säkert att man kommer fortsätta, vilket är helt omöjligt att veta förrän man har prova några gånger, så därför kan man i början låna utrustning. Det som man måste ha när man börjar vara på is är skridskor, hjälm med galler, halsskydd och handskar/vinterhandskar. När man kommit igång behöver man komplettera med armbågsskydd, benskydd, axelskydd.


Man behöver inte köpa ny utrustning. Barn växer ur sin utrustning innan den nötts ut så man kan köpa begagnad utrustning av äldre spelare i klubben eller på exempelvis blocket. Föreningen har även bytardagar. Följ hemsidan och sociala medier.

Det viktigaste med utrustningen är att man har en hjälm och ett par skridskor som sitter riktigt. De andra delarna är inte lika viktiga vad det gäller passformen. 


I början så är det inte så mycket spel eller matcher innan man har lärt sig grunderna ordentligt.


Kontakta någon i föreningen om du vill ha mer information (kontaktinformation finns i vänstermenyn).


Anmälan till våra verksamheter:

  • Hockeyskola, barn ca 5-8 år, Anmäl ditt barn på länken till vänster "Anmälan till Hockeyskola". När du anmält ditt barn har ni 2 veckor "prova på" . (Om ditt barn inte vill fortsätta efter prova-på perioden kan ni klicka på avanmälan i mailet ni fått i samband med anmälan).
  • Äldre barn, över ca 8 år, Maila intresseanmälan till vår Ungdomsansvarig på Stefan.Falk@osterakerhockey.se så kan ni diskutera vad som är lämpligast för ditt barn för att komma igång med ishockey.
  • Jurassic , vuxna män som vill spela hockey "på kul". Du kan inte vara nybörjare utan behöver ha viss tidigare erfarenhet av att spela ishockey, men det behöver inte vara på hög nivå. Kontakta kansli@osterakerhockey.se" om du är intresserad av Jurassic. 
  • Ice Age, vuxna män som vill spela hockey "på kul". Nybörjare. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha någon tidigare erfarenhet av att spela ishockey men du måste kunna åka skridskor. Om du inte kan pka skridskor rekommenderar vi att du först åker mycket på Allmänhetens åkning så du kommer igång. Sedan r du välkommen att kontakta oss. Kontakta kansli@osterakerhockey.se" om du är intresserad av Ice Age. 
  • Veteraner, vuxna som har hockeybakgrund och vill fortsätta vara aktiv, Maila intresseanmälan till veteranernas lagledare andreas.boustedt@gmail.com
  • Damlaget "Wonder Women" , äldre flickor/kvinnor som vill spela hockey "på kul". Hockeyskola för nybörjare. Du behöver inte ha några förkunskaper eller ha någon tidigare erfarenhet av att spela ishockey.  Kontakta kansli@osterakerhockey.se" om du är intresserad av damlaget.
Skridskoskola och hockeyskola för barn

Vår verksamhet består av tre grupper - Hockeyskola yngre (nybörjare) och Hockeyskola äldre (de som gått 1-2 år tidigare i hockeyskola) och Hockeyskola flickor (både nybörjare & fortsättning).

Säsongen 2020/21 börjar Hockeyskolorna lördag 19/9, men du kan börja i nybörjargruppen när som helst under säsongen.

 

Grupperna tränar en gång i veckan, lördag morgon, under perioden september till mars. Under våren bildar de äldsta spelarna i fortsättningsgruppen ett team, U8, inför kommande säsong. Flickor går över till Flickor C. Säsongen 2020/21 gäller det barn födda 2013.

 

Vi i IFK Österåker Vikings bedriver ishockey enligt Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer och arbetar med förbundets Hemmaplansmodell. Vi är en del av Tre Kronors Hockeyskola resp. Tre Kronors Hockeyskola för flickor. Vi blandar lekar och övningar och tränar framför allt grunder i skridskoåkning, balans och puckbehandling. Vi eftersträvar att alla ska ha roligt och vara aktiva och i rörelse så mycket som möjligt, det är bästa sättet att lära ut. Övningar, tävlingar och att prova på matchspel ska vara roligt och vi nivåanpassar och försöker alltid att se individen.

 

Föreningen vilar på följande värderingar/nyckelord:

Gemenskap - Utveckling – Glädje – Ödmjukhet 

Kontakta oss gärna om det finns frågor:

Ungdomsansvarig Stefan Falk, stefan.falk@osterakerhockey.se

Sportchef Lasse Billing, lasse.billing@osterakerhockey.se

Tre Kronors hockeyskola
 
Hockeyakademin
Hockeyakademin är Svenska ishockeyförbundets officiella sida för ledar- och spelarutveckling. Där finns mycket bra och informativt material för alla hockeyintresserade.
 
Sponsorer
Länkar