Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Börja spela ishockey

Alla kan börja spela hockey, oavsett om man är liten knatte på 4-5 år eller man är vuxen. Inom IFK Österåker Vikings har vi nybörjargrupper för alla åldrar:


  • Hockeyskola - för barn som inte åkt skridskor tidigare eller som redan varit med något år i vår hockeyskola
  • Jurassic - hockey för vuxna utan krav på tidigare erfarenhet

Här kommer lite tips om vad man ska tänka på. För det första så behöver man verkligen inte ha full hockeyutrustning när man ska börja. Det är ju inte ens säkert att man kommer fortsätta, vilket är helt omöjligt att veta förrän man har prova några gånger, så därför kan man i början låna utrustning. Det som man måste ha när man börjar vara på is är skridskor, hjälm med galler, halsskydd och handskar/vinterhandskar. När man kommit igång behöver man komplettera med armbågsskydd, benskydd, axelskydd.


Man behöver inte köpa ny utrustning. Barn växer ur sin utrustning innan den nötts ut så man kan köpa begagnad utrustning av äldre spelare i klubben eller på exempelvis blocket.

Det viktigaste med utrustningen är att man har en hjälm och ett par skridskor som sitter riktigt. De andra delarna är inte lika viktiga vad det gäller passformen. 


I början så är det inte så mycket spel eller matcher innan man har lärt sig grunderna ordentligt.


Kontakta någon i föreningen om du vill ha mer information (kontaktinformation finns i vänstermenyn).


Anmälan till våra verksamheter:

  • Hockeyskola, barn ca 5-8 år, Anmäl ditt barn på länken till vänster "Anmälan till Hockeyskola" eller om ni vill prova på några gånger innan ni anmäler ert barn kan du fylla i intresseanmälan som du hittar om du klickar på annonsen till höger "Börja spela hockey"
  • Äldre barn, över ca 8 år, Maila intresseanmälan till vår sportchef på marcel.wirth@osterakerhockey.se
  • Jurassic, vuxna som vill spela hockey "på kul" utan större erfarenhet sedan tidigare, Anmäl dig på länken till vänster "Anmälan Jurassic" 
  • Veteraner, vuxna som har hockeybakgrund och vill fortsätta vara aktiv, Maila intresseanmälan till veteranernas lagledare andreas.boustedt@gmail.com
Skridskoskola och hockeyskola för barn

Vår verksamhet består av tre grupper - Skridskoskolan, hockeyskolan och hockeyskolan för tjejer.

På inskrivningen är alla välkomna, oavsett vilken grupp man vill delta i. 


  • Skridskoskolan är för de yngsta barnen och de som är nybörjare. Skridskoskolan bedrivs i samarbete med IFK Österåkers konståkningsklubb.
  • Hockeyskolan är för de som redan åkt skridskor och spelat en tid och vill lära sig spela ishockey.
  • Hockeyskolan för tjejer är för alla tjejer, både nybörjare och de som kan åka skridskor

Grupperna tränar en gång i veckan, lördag morgon, under perioden september till mars. Det kommer dessutom finnas ett pass (vardag) för de som inte kan på lördagar.


Vi i IFK Österåker Vikings bedriver ishockey enligt Svenska Ishockey-förbundets riktlinjer och vi är en del av Tre Kronors Hockeyskola resp. Tre Kronors Hockeyskola för flickor. Vi blandar lekar och övningar och tränar framför allt grunder i skridskoåkning, balans och puckbehandling. Vi eftersträvar att alla ska ha roligt och vara aktiva och i rörelse så mycket som möjligt, det är bästa sättet att lära ut. Övningar, tävlingar och att prova på matchspel ska vara roligt och vi nivåanpassar och försöker alltid att se individen.


Föreningen vilar på följande värderingar/nyckelord:

Utveckling – Glädje – Ödmjukhet – Gemenskap

Kontakta oss gärna om det finns frågor:

Marcel "Marre" Wirth, marcel.wirth@osterakerhockey.se, +46 70-792 18 99

Tre Kronors hockeyskola
 
Hockeyakademin
Hockeyakademin är Svenska ishockeyförbundets officiella sida för ledar- och spelarutveckling. Där finns mycket bra och informativt material för alla hockeyintresserade.
 
 
Sponsorer