Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Om IFK Österåker Vikings HC

IFK (Idrottsföreningen Kamraterna) är en rikstäckande allians av 166 föreningar runt om i Sverige och Finland med ca 100.000 medlemmar. IFK bildades 1895 och har Sveriges konung som sin högste beskyddare sedan 1974.

IFK Österåker bildades 1928. Den 1 januari 1986 bildades IFK Österåker Hockey ur IFK Österåker och blev en självständig idrottsförening som ingår i IFK Österåkers allians med Konståkningen, Fotbollen, Bordtennisen och Gamla Österåkerskamraterna.


IFK Österåker Hockey har en lång historik och tradition av ishockey både gällande elit- som breddidrott. På slutet av 60-talet och början av 70-talet spelade vi ett antal år i den dåvarande näst högsta divisionen i Sverige. Harald Wallin var samtidigt heltidsanställd tränare på gamla "månskensrinken" Kungsängens IP, och tillika ensam ansvarig för samtliga ungdomslag. Senast 1994 var vi uppe i division 1 och tampades med de riktigt "stora" grabbarna.

Genom hårt och målinriktat arbete utfört av engagerade människor som givit av sin fritid och energi, lyckades föreningen nå långt i att utveckla spelare till att gå långt. Det var människor med hjärta till sporten och föreningslivet och vilja att göra något för den och som inte var rädda för att ta obekväma beslut. Det var människor som vågade gå i täten för något de trodde på och vågade kämpa för och som insåg vikten och fördelarna med att samverka, att utveckla verksamhet och individ, engagera sig socialt och sätta såväl ekonomiska, sociala som sportsliga mål.

Samarbetet med vår tidigare grannklubb resulterade i ett samgående till en gemensam förening i kommunen, IFK Österåker Vikings Hockey i juli 20120. Sedan säsongen 2010/2011 har vi haft än större möjligheter att tillsammans utveckla hockeyn och spelarna för kommunens barn och ungdomars bästa.

Alla gynnas av en bra förening - aktiva, ledare, föräldrar, släktingar, vänner, näringsliv, kommun. Alla är vinnare i ett väl fungerande samarbete. Om vi samarbetar och samtidigt har kul tillsammans känner vi oss alla som vinnare. För det är vad allt handlar om - att ha roligt, känna gemenskap och vara delaktiga.

Drivkraften i vårt arbete är framförallt, precis som hos våra föregångare, hjärta till sporten och vilja att göra något för den.
Bli en del av vårt vinnande lag!

Varmt välkommen till IFK Österåker Vikings HC!

 
Sponsorer
Länkar