SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damlag - Wonder Women

Välkommen till IFK Österåker Vikings HC!

 

Vi är ett gäng på drygt 30 tjejer som gör allt vad vi kan för att bli grymma på hockey. Vi har sjukt roligt ihop, vi svettas, vi sliter, vi utvecklas, vi stöttar varann och vi skrattar, massor.

 

De allra flesta har ingen tidigare erfarenhet av ishockey utan började för ca 4 år sedan för att vi gillade hockey. (Vi hade några prova-på tillfällen under april 2019 och 6 september startade vi upp). Under tiden har det även börjat nya spelare.

 

Säsong 2023/24 deltar vi med två lag i en damrekreationsserie som spelar hockeymatcher runt om i Stockholm. Vi har 2 lag så att vi skall få spela många matcher och att vi kan anpassa nivån så att det blir så jämna och roliga matcher som möjligt.

 

Vi har inga förkunskapskrav för att börja i vårt lag men det är bra om du har lite skridskovana. Har du ingen vana alls löser vi det ändå, alla får vara med.

 
Utrustningskrav:

Krav för att vara på isen är hjälm, halsskydd, skridskor, hockey/vinterhandskar. Alla tränar dock med full utrustning. Låneutrustning finns i början när man vill prova på.

 
Anmäl dig under BLI MEDLEM.  Det är 2 veckor "prova på" . (Om du inte vill fortsätta efter prova-på perioden kan ni klicka på avanmälan i mailet du får i samband med anmälan).
 
Säsongsavgifter se aktuella Avgifter under Medlemssidor
 
Kontakta Kansli@osterakerhockey.se för eventuella frågor.
 
Mvh Lina och Ida (Lagledare för damerna)
Nu är säsongen uppstartad
2023-09-06 21:30

Äntligen har säsongen dragit igång igen. Vi har redan hunnit med uppstartsläger och flera träningspass. Nytt för i år är att Damerna är anmälda med 2 lag till seriespelet som kommer starta igång vecka v 40/41. Ska bli roligt med massa matcher.

 

Truppen är i princip intakt och vi har ett tillskott på G in i truppen. Kul att nya spelare vill joina.

 

Just nu är vi dock ont om tränare, är du eller någon du känner intresserad av att hjälpa till ngn träning får ni gärna höra av er till. 

 

Nu kör vi!

Damerna tar hem serievinsten och förblir helt obesegrade under säsongen
2023-03-13 21:00

Var skall man börja? Finns så mycket att säga om detta lag, kan nog inte få med allt men gör ett försök.

 

Jag började för 3 år sedan, då hade några i laget spelat i 6 månader. De flesta har hängt kvar sedan dess och några nya har tillkommit.

 

Första halvåret fick vi träna och spela 2 träningsmatcher. 

 

Första seriesäsongen spelade vi 2 matcher, sedan stängdes allt ner pga pandemi och vi kunde inte träna nästan alls.

 

Andra säsongen tränade vi på och spelade hela seriespelet och placerade oss i mitten av tabellen.

 

Tredje säsongen körde vi över allt motstånd och vann ohotade och obesegrade hela grundserien och slutspelet.

 

Summerat i siffror:

  • 12 vunna matcher
  • 393 skott på mål
  • 148 räddningar
  • 103 mål
  • +92 i målskillnad
  • 23 av 24 spelare gör poäng varav 4 poäng av vår målis

Det är så häftigt vad vi åstadkommer tillsammans, vilka människor!

Så kloka, så tuffa, så snälla, så sköna, så sjukt roliga.  Jag är så tacksam för att få vara del av detta fantastiska gäng.

 

Jag vill rikta ett stort tack till hela gänget, jag är så imponerad av var och en av er, ni är mina idoler, helt fantastiska.

 

Jag vill även passa på att tacka alla som hjälp oss under säsongen.

 

Jörgen Sandström (coach & tränare) stort tack, vi lär oss så mkt av dig, vi hade inte tagit oss så långt utan dig, så häftigt med all din kunskap och engagemang. Stort tack!

 

Anna-Lena Bergqvist & Pirre Karlsson (materialare), vad hade vi gjort utan all den tid ni lägger ner? Fantastiskt! Slipade skridskor, träningströjor, låneutrustning, all prepp inför match. Wow!

 

Lasse Billing (sportchef och tränare) stort tack för alla taktiksnack, teknikövningar och allmän stöttning genom hela vår resa.

 

Emil Karlsson, Danne Sundström, Jonte Stavrum, Fredric Malmgren, Johan Jonsson (tränare/coacher) - tack för att ni hoppar in och ställer upp så ofta som ni gör. Er kunskap och tid betyder mkt för oss.

 

Och tack alla andra som hjälpt till i sekretariat, samlat puckar på isen, hejat på våra matcher och stöttat i största allmänhet. Ni är alla guld värda.

 

Men framför allt, tack för att jag får vara med <3 

 

Lagledare Lina

 

 

 

Damerna fortsätter sin winning streak med elfte raka vinsten
2023-03-11 18:00
Emma Samuelsson efter sitt första mål

Damerna fortsätter att övertyga. I näst sista matchen tryckte damerna på hårt från början och tog hem matchen med hela 11-1 mot Boo.

 

Både Carina Ytterström och Emma Samuelsson gjorde sitt första mål. Carina med ett fint skott från blå och Emma som spelade sin första match som forward tryckte in en puck efter ett fint anfall.

 

Målvakt Kajsa Trollsås som övertygat hela säsongen stod för en assist i matchen och för sin fjärde för säsongen.

 

På måndag väntar seriefinalen mot Haninge/Älta på bortaplan.

 

Stort lycka till tjejer!

Österåker damer är fortsatt obesegrade i seriespelet
2023-02-18 09:40

Den 18 feb spelade Österåkers damer sin 10 seriespelsmatch för säsongen. Farsta stod för motståndet denna gång. Efter 7 minuter tog Österåker ledningen genom Caroline Berg, assisterad av Carina Ytterström och Tilda Planting Bergloo. Efter första period ledde damerna med 3-0 och när slutsignalen kom stod siffrorna på 5-0. Caroline Berg och Malin Zetterberg gjorde båda 2 mål var och Tilda Planting Bergloo och Kristina Stenlund stod för 2 fina assist var.

 

Österåker har 2 bortamatcher kvar i slutspelsserien. 11/3 mot Boo och 13/3 mot Haninge/Älta

Bra start i slutspelet för Österåkers damer
2023-02-06 21:26

Äntligen har slutspelet för Österåkers damer dragit igång efter 2 veckors uppehåll. Slutspelet spelas mellan de fem topplagen från trean. Österåker, Arlanda, Farsta, Boo och Haninge/Älta

 

I första matchen mötte Österker Arlanda Wings som endast förlorade en match i grundspelet (mot just Österåker).

 

Damerna visa dock ganska snabbt var skåpet skulle stå och ledde med hela 10-0 redan efter första perioden. Trots bra spel lyckades dock inte Österåker hålla nollan matchen ut och matchen slutade 13-1.

 

Damerna bjöd på fint passningsspel och många fina mål. Riktigt kul att se Ellen Norström tillbaka på isen. Ellen stod för 3 mål och en assist.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Startsida, 30/03 19:17 
Startsida, 01/03 15:20 
Startsida, 11/12 16:33 
Startsida, 29/11 22:32 
 
Sponsorer
Länkar
Guldkortet