SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damlag - Wonder Women

Välkommen till IFK Österåker Vikings HC!

 

Vi är ett gäng på drygt 30 tjejer som gör allt vad vi kan för att bli grymma på hockey. Vi har sjukt roligt ihop, vi svettas, vi sliter, vi utvecklas, vi stöttar varann och vi skrattar, massor.

 

De allra flesta har ingen tidigare erfarenhet av ishockey utan började för ca 3 år sedan för att vi gillade hockey. (Vi hade några prova-på tillfällen under april 2019 och 6 september startade vi upp). Under tiden har det även börjat nya spelare.

 

Säson 2022/23 deltar vi i en damrekreationsserie div 3 som spelar hockeymatcher runt om i Stockholm.

 

Vi har inga förkunskaper för att börja i vårt lag men det är bra om du har lite skridskovana. Har du ingen vana alls finns det även en hockeyskola där man kan lära sig att åka skridskor från scratch om man känner sig osäker.

 
Utrustningskrav:

Krav för att vara på isen är hjälm, halsskydd, skridskor, hockey/vinterhandskar. Alla tränar dock med full utrustning. Låneutrustning finns med reservation för att det kan ta slut.

 
Anmäl dig under BLI MEDLEM.  Det är 2 veckor "prova på" . (Om du inte vill fortsätta efter prova-på perioden kan ni klicka på avanmälan i mailet du får i samband med anmälan).
 
Säsongsavgifter se aktuella Avgifter under Medlemssidor
 
Kontakta Kansli@osterakerhockey.se för eventuella frågor.
Damerna kopplar greppet om serieledningen
2022-11-20 19:48

I söndags spelade damerna sin femte match i serien. Trots en seg start lyckades damerna ta hem matchen med 6-0 mot Saltsjöbaden. Österåker toppar nu serietabellen och har även 6 av de 7 första platserna i poängligan. På fredag spelar damerna borta mot Boo som just nu ligger 4:a i tabellen.

 

Grymt jobbat tjejer!

I helgen kom fjärde raka vinsten för damerna
2022-11-15 22:17

I helgen spelade Österåker sin fjärde seriematch i Damrek. Damerna slog till med en 19-1 seger mot Hässelby Kälvesta och vann skottstatistiken med 47-6.

 

Utmärkte sig gjorde Ida Kyrilis med hela 5 assist och 4 mål samt Malin Zetterberg som gjorde 6 mål, men roligast var ändå att Österåkers duktiga målvakt Kajsa Trollsås stod för 2 assist i matchen. Grattis Kajsa och stort grattis till brakvinsten Österåkers Damer

11-0 för damerna mot Farsta
2022-11-06 22:29

I helgen spelade damerna mot Farsta som vid det tillfället ledde serien. Farsta och Österåker hade lika många poäng men Farsta hade bättre målskillnad. 

 

Vad som på pappret såg ut att kunna bli en jämn match blev istället en uppvisning. Redan efter 3:45 hade Österåker ledningen med 2-0 och efter första perioden ledde Österåker med 5-0. Andra perioden rullade på i samma fart och när slutsignalen gick visade måltavlan 11-0 till Österåker.

 

Lina Lindholm stod för 4 mål och 3 assist, Malin Zetterberg gjorde 3 mål och 1 assist.

 

Bra jobbat tjejer!

Ännu en vinst för damerna
2022-10-25 15:46
Vinst med 4-1 i damernas andra seriematch

Damerna följde i lördags upp vinsten i seriepremiären med ännu en vinst. Trånkan Queens 2 stod för motståndet på bortaplan i Stortorpshallen.

 

Damerna greppade taget redan 48 sekunder in i matchen när Kristina Stenlund slog en fin pass till Carolina Langemo som enkelt kunde sätta första målet. Därefter släppte damerna aldrig taget. Vinns med 4-1 efter fina insatser av hela laget. Särskilt utmärkte sig Emma Salomonsson som stod för 2 av målen (och även för 2 utvisningar :) ) och Caroline Berg som assisterad av Maria Stenlund gjorde 3-0 målet.

 

Damerna coachades stabilt fram av Jörgen Sandström och Daniel Sundström.

 

Damerna ligger i dagsläget 2 i serien efter Farsta som leder på samma poäng men med bättre målskillnad. På lördag möter Österåker Farsta på hemmaplan kl 15:00. Kom gärna ner och heja fram damerna. 

Vinst i seriepremiären för damerna
2022-10-20 22:01
10-3 till Österåker i seriepremiären

I helgen spelades damernas första seriematch. Motståndet väntades vara tufft då Arlanda Wings spelade i div 2 under föregående säsong. Matchen började tufft med ett snabbt mål i baken men efter lite lugnande coaching så lyckade damerna få igång fina uppspel och avslut. Matchen slutade 10-3 till Österåker och Österåkers damer toppar just nu tabellen

 
Sponsorer
Länkar