SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hockeyskola flickor - nybörjare & fortsättning
VÄRLDENS ROLIGASTE SPORT VÄNTAR PÅ DIG!
Hockeyskola Flickor riktar sig till flickor i alla åldrar, både nybörjare och de som varit med tidigare säsonger, från det år man fyller 5 år.
(Flickor kan även välja att delta i Hockeyskola nybörjare eller Hockeyskola fortsättning som är blandade grupper med både pojkar och flickor. Läs mer om dessa grupper under här.)
 
Alla flickor är välkomna oavsett tidigare erfarenhet. Skridskor och utrustning finns att låna, så det är bara att anmäla sig och komma och prova på helt gratis! 
Efter hockeyskola minst en säsong kan man fortsätta i lag med matchspel utifrån ålder och överenskommelse med tränaren.
 
Ishockey är en avancerad sport där man behöver bra balans, kunna hantera puck med klubba, hålla ordning på linjer och regler och samarbeta – allt i hög fart!
 
I vår verksamhet jobbar vi därför med att utveckla balansen, fin- och grovmotorik, koordination, kondition och styrka och framförallt samarbete och laganda – egenskaper som följer dig livet ut. 
 
Allt sker under leksamma former och utan resultatkrav, så som barnidrott ska bedrivas. Barn- och ungdomsishockeyn är säker. Spelarna är väl skyddade och jämfört med andra idrotter är skadorna få. Våra välutbildade ledarteam har många års samlad erfarenhet av att arbeta med barn i allmänhet och med flickor i synnerhet.
 

Tider

Hockeyskolan för flickor bedriver verksamhet på lördag förmiddag (10.00-10.50) mellan slutet av september till slutet av mars.

 

Tiderna kan ändras beroende på högtider, cuper eller annan aktivitet i hallen. Prenumerera på kalendern för att se eventuella förändringar i tider pga andra aktiviteter i ishallarna.

 

Anmälan

Anmäl dig här. Observera att även om man inte deltagit i Hockeyskolans verksamhet från början av säsongen kan man börja när som helst under säsongen förutsatt det finns lediga platser.

Man kan delta ett par gånger innan man bestämmer sig att fortsätta och betalar avgifterna.

 
Vi ser fram emot att få träffas på isen!
 
Med vänliga hälsningar,
IFK Österåker Hockeys tjejer
 
Maila huvudtränare Ellen för mer information ellen.norstrom@osterakerhockey.se eller kansliet på kansli@osterakerhockey.se
Anmälan till hockeyskolan har öppnat
2023-09-18 13:55

Nu finns alla grupper för hockeyskolorna öppna för anmälningar. 

 

Hockeyskolan startar säsongen 2023/24 lördag 30 september. 

 

Välkomna

Hockeyskola Flickor startar lör 19 sep kl 10
2020-06-21 14:03

Jag hoppas du leker och badar och har riktigt roligt under sommarlovet innan du kommer tillbaka till skolan och träffar kompisarna.  Jag hoppas också att du längtar tillbaka till ishockeyn i höst och dina kompisar där!

 

Hockeyskolan för flickor tar emot både nybörjare och fortsättare i alla åldrar. (De flickor som är födda 2012 eller tidigare och har minst 1 års hockeyskola bakom sig börjar i år i Flickor C-laget.)

Flickhockeyskolan står på is klockan 10 på lördagar.


För att hinna stå på is i tid till när det börjar, är det bra att komma minst en halvtimme innan för att hinna byta om och knyta skridskor. Vilket omklädningsrum du ska vara i står dels i entrén (på fönstret till höger när man kommer in) och dels i hockey-gången på väggen. 

 

Första inskrivningen är den 19 september. Det går sen bra att börja när som helst under säsongen. Snabbast går det om du anmäler dig i förväg under ”Anmälan till hockeyskolan”  till vänster För dig som redan varit med tidigare innebär det att du väljer Medlem eftersom du redan finnas i registren och bara behöver överföras till den nya säsongen. Är du ny i föreningen väljer du ny deltagare. 😊 När du kommer till Sportcentrum (Ishall 1) anmäler du dig minst 30 minuter innan ditt pass börjar.  Tänk på att det kan vara många barn första gången. 

 

Vad gäller utrustning behöver du fortfarande bara hjälm, skridskor och halsskydd och bra med tjocka vantar. Vill du ha mer utrustning rekommenderar vi att söka på Köp & sälj sidor på Facebook. IFK Österåker Vikings har dessutom en egen grupp. Därutöver har vi Bytardagar som planeras att genomföras. Den första i v32 tors 6/8. Tider meddelas senare. Mamma och pappa kan anmäla sig till Kansli@osterakerhockey.se  om de vill hjälpa till att arrangera. 

Välkommen till Hockeyskolan!

Suzanne Norström
Ordförande 
2019-02-19 12:53
Artikel från Kanalen
Redan två veckor efter att denna bild togs och texten skrevs har vi ökat från 25 registrerade tjejer till 30 i hockeyskolan för flickor! Visa denna fina artikeln för era kompisar så blir dem säkert sugna att komma och träna med detta härliga gäng!
Hockeyskolan har utökat antalet platser
2019-01-23 02:04
Det har varit rekordstort intresse för att delta i vår flickohockeyskola denna säsong och vi är otroligt glada över detta, och för att ge ännu fler tjejer chansen att spela med oss har vi därför utökat antalet platser.

Du som funderar på att anmäla ditt barn till hockeyskolan kan fortfarande göra det genom att anmäla sig för "prova-på" vilket innebär att man kan delta 2 tillfällen innan man bestämmer sig för att fortsätta och betalar avgift.

Eftersom det endast är vårsäsongen kvar i hockeyskolan är avgiften reducerad. Det kostar 400 kr att bli medlem och 200 kr att delta i hockeyskolans verksamhet. Totalt blir det alltså 600 kr för att delta fram till ishallarna stänger i början av april.

För mer information och frågor, kontakta ellen.norstrom@osterakerhockey.se
Kom och spela hockey med oss!
2019-01-16 13:20
Vi letar efter fler kompisar som vill komma och spela ishockey med oss!
Vi är redan 20 tjejer inskrivna i hockeyskolan och vi vill få in ännu fler tjejer som vill komma och ha roligt med oss. Bjud in alla ni känner!

Vi tränar kl. 10-11 på lördagar och erbjuder utrustning att låna - maila ellen.norstrom@osterakerhockey.se vid intresse.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Startsida, 01/03 15:20 
Startsida, 11/12 16:33 
Startsida, 29/11 22:32 
Startsida, 20/10 13:54 
Startsida, 04/10 21:15 
 
Sponsorer
Länkar
Guldkortet