Nyheter från IFK Österåker Vikings
2018-03-12 22:01
 
Hockeyskolan fortsätter fram till påsk
2018-03-10 10:08
I år har vi 2 grupper i hockeyskolan, en äldre och en yngre grupp. Sammantaget är det närmare 100 barn inskrivna. De äldsta har nu bildat Team 10 och de tränar även på tisdagar.
Hockeyskolan kör i år hela vägen fram till påskveckan. Du som har ett barn som vill testa är välkommen att prova på lördagar kl 10 även om det endast är några veckor kvar på säsongen.
Anmäl dig till årets Sportlovscamp - Games Ultimate
2018-02-14 12:53

Vid årets camp fokuserar vi på:


  • Spelförståelse
  • Matchsituationer
  • Matcher

Tillsammans med våra två SM-guldmedaljörer Robert Döme och Ola Andersson kommer vi utveckla spelarens spelförståelse. Mycket spel och i olika former. Matcherna kommer att filmas och vi tränar på situationer där vi går från teori, till delmoment till helhet.

 

Exempel på delmoment är positionering, passning-passningsskugga, "give and go" (väggspel), klubbpositioner, rörelsemönster, inspel, numerära över- och underlägen m.m.

 

Video och teori används i kombination med övningar på is för att se, förstå och för att verkligen få konkret feedback.

 

Campen vänder sig till alla som vill utveckla sin spelförståelse och kunna prestera bättre i matchsituationer.

 

Campen indelas i 3 grupper: 09-07, 06-04, 03-J18 och pågår onsdag 28/2 till fredag 2/3. Lunch och mellanmål ingår.

 

Kostnad SEK 990 betalas i samband med anmälan. Senast 26 februari behöver vi din anmälan till campen.

Anmälan: https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={A595A566-2AF8-4B27-9286-7A38B9539EF5}

 

För ev. frågor om innehåll, ring coach Ola på 072-8395316

 

För ev. frågor övrigt, ring sportchef Marcel på 070-7921899

Välbesökt disco i ishallen
2018-02-08 19:06
Fredagen den 2 februari arrangerade Team 05 disco för barn och ungdomar i Österåkers ishall. Alla var välkomna, oavsett om man var medlem i föreningen eller inte. Det var en lyckad kväll med över 100 besökare som dansade på isen till musik och discobelysning. Eftersom det var så uppskattat planerar man en uppföljning senare i vår så håll utkik på hemsidan efter nästa tillfälle.
Samarbete med AIK Hockey!
2018-01-26 22:15

Vi är väldigt glada att berätta att IFK Österåker Vikings Hockey har slutit ett samarbetsavtal med AIK Hockey!

Samarbetet mellan de båda klubbarna kommer att aktivt bidra till att skapa möjligheter för fler spelare att spela på sin högsta möjliga nivå.

Som ni vet är AIK Hockey en av Sveriges mest anrika ishockeyklubbar och bedriver ungdomsverksamhet med hög elitnivå på junior - och seniornivå, bland annat genom ett hockeygymnasium. Klubbarna har nu kommit överens om ett samarbete som kommer att gynna båda klubbarnas medlemmar.


– Syftet med samarbetet är att främja och bibehålla intresset för hockey i sin hemort, så högt upp som möjligt. Vi vill på det här sättet stödja Stockholms ishockeyförbunds avsiktsförklaring med att vara i sin klubb så länge som möjligt. Att vi kan utbyta kunskap och utveckling i respektive förening för varje spelares bästa, med både inriktning på bredd och elit är något vi verkligen ser positivt på, berättar Anders Gozzi, AIK Hockeys sportchef.

AIK och Österåker Vikings har den senaste tiden fört diskussioner om att samarbeta. Syftet med samarbetet är att bygga upp en stark relation som möjliggör klubbarnas vision om att fler ungdomar ska kunna spela ishockey högt upp i åldrarna och erbjuda bästa möjliga hockeyutbildning utifrån varje spelares förutsättningar.


– Vi är mycket glada för samarbetet med AIK. Det startar nu direkt och alla medlemmar kommer att märka av det successivt mer och mer under 2018/2019. Tränarna kommer inom kort träffas för att diskutera hur vi på bästa sätt kan dra nytta av samarbetet, säger Marcel Wirth, sportchef i IFK Österåker Vikings.

Redan under våren kommer vi tjuvstarta med ett par riktade aktiviteter, bland annat är hela klubben med spelare, anhöriga och vänner, inbjudna att komma och titta på AIK vs SSK på Hovet fredag 9/2 gratis! Mer information om det kommer via lagledarna i ditt lag inom ett par dagar (se även separat nyhet nedan). Samarbetsavtalet gäller från ungdom upp till senior inklusive tjej- och dam-verksamheten, men av logiska skäl så kommer det se ut på olika sätt i olika åldrar/grupper.


Under våren kommer en liten arbetsgrupp sättas ihop där vi tittar närmare på formerna och förhoppningen är att det ska finnas en handlingsplan på plats i april/maj 2018. Hör av dig till Marcel om du vill vara med och jobba med denna fråga.

Nyheter från våra lag
 
 
Sponsorer