Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Vikings HC
BLI MEDLEM
Aktuellt
 
C19-nytt torsdag 14 januari
2021-01-14 17:03
Kort info efter dagens C19-möte med förbundet och representanter för föreningarna.

- Förhoppningsvis kommer besked under morgondagen om/när utomhusaktiviteter får starta igen och under vilka former de kan bedrivas.

- I början av nästa vecka besked efter bedömning tillsammans med smittskydd Stockholm om hallar kan öppnas igen efter den 24/1

- Om/när hallar öppnas igen räknar man med en vecka 10 dagar innan matcher kan börja spelas (ej seriespel). Förfrågan kommer skickas ut när man vet när hallar öppnas om vilka föreningar och lag som vill delta i någon form av lokalt matchspel arrangerat central från förbundet.

- Förbundet har i sina diskussioner begärt förlängd nolltaxa/lågtaxa av kommunerna april ut.

Lasse Billing
Sportchef
Uppdaterad info om Covid-19
2021-01-11 15:26
UPPDATERAD 17:15 11 Januari

Inget seriespel kommer att ske överhuvudtaget denna säsong meddelade förbundet sen eftermiddag idag.

Vi återkommer med mer detaljerad information så snart vi har.

--------------


I torsdags hade vi vår veckovisa update med C19-ansvariga i föreningarna och Stockholms Ishockeyförbund samt Cinnika Beiming som är chef för RF/SISU i Stockholm.

 

Som  alla vet ligger det sen tidigare ett beslut om att ingen verksamhet får bedrivas i idrottshallar eller organiserat utomhus men vi föreningar försöker få beslut på att vi kan träna utomhus i organiserad form redan innan den 24/1. Vi lyfter självfallet fram argument som hur viktigt det är att röra på sig för våra medlemmar inte minst i ett långsiktigt hälsoperspektiv.

 

Vidare kan det konstateras att man inte kommer att kunna genomföra normalt seriespel men man förbereder för att kunna göra någon typ av tävlingsupplägg - kanske i mindre geografiska "tårtbitar” till exempel. Det gäller både ungdom och senior. Vi kommer sannolikt inte ha någon klarhet i hur detta kan se ut förrän man vet när vi får återgå till hallarna. 

Dock är viljan och strävan att någon form av seriespel ska genomföras även om säsongen skjuts fram och spel kan komma att ske senare på säsongen än normalt.

 

Under januari är våra avlönade ledare korttidspermitterade för att inte belasta ekonomin samtidigt som vi vill vara beredda på att dra igång verksamhet igen på kort varsel.

 

Flertalet föreningar agerar på samma sätt och och några har till och med sagt upp personal på kanslier etc. Vi har kostnader i form av bland annat serieanmälningsvagifter, försäkringar, kafeteria etc trots att vi just nu står mer eller mindre still.  Förhoppningsvis kan vi få ta del av de bidrag som staten delar ut för att täcka en del av dessa kostnader och minskade intäkter (sponsorer, cuper, camper mm)  men det är inget vi kan räkna med och får återkomma med vad det innebär för oss längre fram. 

 

Vidare fattades det ett beslut av Svenska Ishockeyförbundet  som ger en hel del förändringar för juniorserier samt att SM för U16 och Junior ställs in. En del runt kvalserier etc på nationell nivå.

 

Vi håller också tät kontakt med kommunen angående vad som händer från deras perspektiv och vi har en löpande kontakt om  behov av is för att kunna förlänga säsongen men de besluten blir inte aktuella förrän vi ser hur utvecklingen går.

En förhoppning som förbundet och RF-SISU har är att ny information ska komma inom de närmaste dagarna.

 

Nedan ser ni länkar till Svenska Ishockeyförbundets sida där ni kan läsa om det i sin helhet.

 

 MVH

Lasse Billing
Sportchef

 

Mail från Stockholms Ishockeyförbund:

 

"För kännedom kommer här länk till information om beslut som Svenska Ishockeyförbundet idag fattat gällande deras nationella förbundsserier, kval till dessa och SM.

 

 

Från förbundet: 

"Vad avser Stockholms Ishockeyförbunds och Region Östs serier är inga andra beslut fattade än vad som hittills meddelats. Vi avvaktar utvecklingen av smittläget, beslut från myndigheter och om omständigheterna tillåter avser vi arrangera någon form av tävlingsspel resterande säsong även detta får ske i anpassad form. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade kontinuerligt."
VIKTIG INFO!
2020-12-22 20:05
Mot bakgrund av nedanstående restriktioner från regering, region, förbund och kommun kommer den gemensamma och organiserade utomhusträning vi hoppades skulle kunna komma igång från den 4/1 ej kunna påbörjas.
Det kommer därför i mellandagarna skickas ut träningsupplägg som spelarna kan genomföra på egen hand. Dessa är naturligtvis både hockeyspecifika och anpassade för att kunna utföras C19-anpassat.
Ingen utrustning eller redskap behövs.
Bifogat kommer också ett formulär finnas för att kunna fylla i respektive utövares resultat antingen för eget intresse eller i de fall som lagets tränare önskar inrapportering. Utförligare instruktioner kommer att bifogas.

Kommunen:

Bästa idrotts- och friluftsföreningar!
Under Regeringens presskonferens fredag 18/12 meddelades strikta restriktioner över helgerna vilka inkluderar stängning av icke nödvändig kommunal verksamhet.
I och med det stängdes samtliga idrottshallar i Österåker kommun lördag 19/12.
Idag 22/12 stänger vi även kommunens utomhusanläggningar för organiserad verksamhet.
Samtliga anläggningar är stängda till och med 24 januari 2021.
Vi följer läget noga för att kunna meddela er eventuella förändringar.
Detta innebär:
- Era bokade tider, inomhus och utomhus, kommer att bokas av. Ni behöver inte göra det, vi gör det.
- Utomhusanläggningar kommer att vara belysta för att möjliggöra viss spontanidrott.
Alla anläggningar är stängda för organiserad verksamhet.
- Omklädningsrum och toaletter kommer vara stängda.
- Behöver ni komma åt utrustning som blir inlåst? Ring 073-625 24 00 (jourvaktmästare)
- Allmänhetens skridskoåkning är fortsatt inställd.
Riksidrottsförbundet går idag, efter förtydliganden från Folkhälsomyndigheten, ut med att viss utomhusaktivitet kan bedrivas.
I Österåkers kommun innebär det spontant, inte organiserat i grupp och på de ytor och anläggningar som finns tillgängliga men ej bokningsbara.
Spår, leder, utegym och aktivitetsparker finns så klart tillgängliga att nyttja klokt och smittsäkert.
Tipsa era aktiva!
Observera att vissa delar i utemiljöerna; t ex paddelbanan, är stängda efter bedömning utifrån Regeringens restriktioner.
Det är allvar nu. Samtliga kommuner i Stockholmsregionen tar skarpa beslut för att stoppa smittspridningen.
Vi gör det här tillsammans. Vi gör det ordentligt. Vi gör inga egna tolkningar.
För frågor och synpunkter: foreningsmail@osteraker.se
Tack för ert fantastiska engagemang och er förmåga att förhålla er till de omständigheter som råder.

I detta läge räddar vi liv!

Vänligen,
Lottie Skarstedt
Ungdomslots & Fritidskonsulent
Österåkers kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen

Ishockeyförbundet:

Idag kom information från Smittskydd Stockholm gällande de nya skarpa restriktioner som infördes from i fredags vilka lett till att de flesta kommuner i vår län infört totala stopp för organiserad verksamhet både inom- och utomhus (undantaget yrkesmässig senioridrott). Flera av er har säkert läst nyheter publicerade av RF samt i media med förtydliganden från FHM. Med andra ord har majoriteten av kommunerna i vår sjukvårdsregion fattat beslut om hårdare restriktioner än det FHM kommunicerat idag. Med anledning av detta lämnar Smittskydd Stockholm följande kommentar:
”För er som noterat att Folkhälsomyndigheten idag släppt ett förtydligande gällande deras syn på utomhusidrott så kommer säkert flera att uppleva budskapen som motsägelsefulla. Det är viktigt att komma ihåg att Folkhälsomyndigheten gör sin skrivelse ur ett nationellt perspektiv. Smittskydd Stockholm gör sin uppmaning baserat på hur den svåra situationen ser ut i Region Stockholm.”
Läs och sprid informationen nedan i sin helhet. Smittskydd Stockholm håller också på med en sammanställning av ”frågor och svar” som vi hoppas kan vara till hjälp för er men den är i skrivande stund inte färdig så kommer återkomma med länk till den snarast.
Med anledning av det allvarliga läget uppmanar vi igen alla våra föreningar och dess medlemmar att inte ”runda några hörn” samt att hålla er uppdaterade kring de restriktioner som er kommun utfärdar. Igår deltog undertecknad i möte med Smittskydd Stockholm, Länsstyrelsen, Föreningen Kultur och fritidschefer i Stockholms län, RF SISU Stockholm samt företrädare för de större idrotterna i Stockholm. Smittskydd Stockholm gav en nuläges/bakgrundsrapport till beslutet att helt stoppa organiserade aktiviteter för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Det blir tydligt hur extremt allvarligt läget är i Stockholms Län. De ser behovet av samordning i hela länet för att på alla sätt minska flöden/rörelse i samhället. Uppmaningen är tydlig att alla individer endast ska umgås i en liten ”bubbla” lokalt. På så sätt kan varje individ bidra till att öka chanserna för att få starta upp verksamhet igen i någon form. Jag uppfattade att hade myndigheterna haft mandat enligt lagar och förordningar så hade de stängt ned annan verksamhet också vilket de idag inte kan.
Smittskydd Stockholm kommer göra en kontinuerlig uppföljning av smittläget för att följa utvecklingen under och efter jul/nyår. Det var tydligt från Smittskydd Stockholm att de är väldigt ledsna över att behövt fatta detta beslut gällande barn/ungas idrottande. Länsstyrelsens företrädare berättade också att de kommer göra en särskild ”Barnkonsekvensanalys” med anledning av rådande läge.
Vi uppmanar alla våra föreningar att försöka hålla kontakten och aktiviteten uppe digitalt och på distans med sina spelare och lag. Bifogar några exempel som vi hoppas kan vara till nytta. Dels är det en samanställning av det som vi arbetade med vid sportchefsträffen den 26 november. Dels har vi sammanställt 10 bra tips som vi hämtat från Skånes Handbollförbund som är fullt applicerbara för oss. Vi har också ”snott” några aktiviteter från innebandylag. Läs mer och se bingobrickan hockeyanpassad på vår hemsida:
Ett medskick är också att försöka hålla dialog levande internt med olika målgrupper inom föreningen: särskilt nyhetsbrev, digitala föräldrarmöten, kan DAIF aktivera föreningsdomare med olika regelquiz, fysutmaningar eller möten?

Med vänlig hälsning
Carina Oddsberg I Kanslichef
Hämta utrustning.
2020-12-20 12:31
För de som eventuellt vill hämta utrustning i hallen kommer det vara möjligt att hämta genom att ringa till jourhavande vaktmästare och boka en tid på mobilnummer 073-6252400.
Utökade restriktioner meddelades idag.
2020-12-18 20:08
Idag kom regeringen med ytterligare restriktioner som sannolikt innebär att vi inte kan vara på is före den 24 januari. Exakt vad de nya restriktionerna innebär får vi återkomma med information om. Föreningens tidigare beslutade nedstängning av all verksamhet 19/12-3/1 kvarstår utifrån regionens riktlinjer och i avvaktan på kommunens information kring utomhusalternativ för att kunna bedriva en säker verksamhet. Se nedan utdrag ur mail från Österåkers Kommun och Stockholms ishockeyförbund.

Österåkers Kommun;
Idag, fredag 18 december, höll regeringen en pressträff med anledning av det allvarliga smittläget i landet. Under pressträffen presenterades ett antal skärpta restriktioner. En av dessa är följande:

”All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig, såsom badhus, museer och idrottshallar, bör stängas omedelbart och till och med 24 januari 2021.”

Detta innebär att vi stänger kommunens idrottshallar från och med lördag 19 december och om inget annat sägs från Folkhälsomyndigheten eller regeringen så kommer de vara stängda till 24/1-21.

Länk till pressträffen: https://www.youtube.com/watch?v=QyZ6u2nDyWo&feature=youtu.be

I nästa vecka kommer vi på förvaltningen bl. a att titta på hur vi kan bereda för utomhusverksamhet i större utsträckning och återkommer med mer kommunikation.

Samtidigt:
Utanför idrottsrörelsen har restriktionerna varit strikta en längre tid vad gäller sociala kontakter, framförallt i inomhusmiljöer. Idrotten har gjort många anpassningar så här långt, vi klarar den här också med förhoppning att det är för en kortare tid. Jag hänvisar till Riksidrottsförbundets budskap:

”Med anledning av den fortsatt stora smittspridningen uppmanar och vädjar vi till idrottsrörelsens aktörer att tolka de allmänna råden och riktlinjerna utifrån det allvarsamma nuläget.” Detta ställs på sin spets just nu.

Stockholms ishockeyförbund;
Som ni sannolikt redan har uppfattat hölls idag på eftermiddagen en pressträff där regeringen och FHM meddelar en utökning av restriktioner från den 24/12. Bland annat en uppmaning till kommuner, regioner och statlig verksamhet att stänga det som inte är nödvändigt såsom idrottsanläggningar, bibliotek etc. omgående. 

De nationella allmänna råden angående träning gäller dock fortsatt (till annat sägs) vilket innebär att det således är ok att fortsätta träna men att detta får ske utomhus om anläggningen stänger. I skrivande stund har vi ingen mer precis information om vad detta innebär för oss inom ishockeyn och idrotten generellt. Jag har ikväll varit i kontakt med Svenska Ishockeyförbundet som inte heller har mer information än det som sades vid pressträffen. De undersöker och kommer återkomma så snart som möjligt med mer information.

Tillsvidare uppmanas ni strikt följa de nationella allmänna råden och hålla er uppdaterade kring information som kommer från era kommuner. Regeringens besked idag är förstås en mycket viktig signal om hur allvarligt smittläget är och vikten av att vi alla efterlever de råd och restriktioner som är utfärdade.
Vi håller dialog med Svenska Ishockeyförbundet och RF SISU Stockholm och återkommer givetvis så snart vi kan med mer information.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Camper, 30/11 13:39 
A-lag, 15/09 19:15 
 
Sponsorer
Länkar