Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Viking HC
BLI MEDLEM
Coronapandemin: Riktlinjer för sportslig verksamhet för barn och ungdomsishockeyn
2020-06-26 11:14
Med anledning av Coronapandemin har Svenska Ishockeyförbundets utarbetat riktlinjer för sportslig verksamhet. Dessa finns att läsa på länken https://www.swehockey.se/forening/nyheterforforeningar/coronapandeminriktlinjerforsportsligverksamhetforbarnochungdomsishockeyn, men återges även i sin helhet nedan.
2020-06-22 19:36
...& ETT UNDERBART SOMMARLOV!  önskar ordförande
 - läs hennes  Ord från Ordföranden » med både vad som varit under våren och vad som händer framöver .

” Den här våren och sommaren är ingenting sig likt! ...”
2020-06-16 15:05

Eftersom det är hårt tryck på bokningen av Sommarcampen vecka 33 är sista anmälningsdatum 5 juli.

Har Du inte bokat än så gör Du det på hemsidan under fliken Camper.

2020-06-16 12:56

Jag vill börja med att påpeka hur nöjd jag är över att vara en del av IFK Österåker Vikings.


Jag har redan träffat så många härliga hockeymänniskor bland de ledare, spelare och föräldrar så att jag känner att föreningen har en mycket stor potential att växa både i kvalitet och i antal medlemmar de närmaste åren.


Det finns en inneboende energi att bidra och utveckla hockeyn och allt som finns i och runt om den.


Det blev en rivstart för mig personligen då vi drog igång Skills Academy redan innan jag egentligen börjat min tjänst och vilken succé det blev. De planerade tre veckorna fick förlängas med ytterligare tre för att så många som möjligt skulle få möjligheten att vara med. Totalt nästan 140 spelare har genomfört 36 utvecklande ispass där även en del spelare från Wonderwomen deltog i omgång två.


Ellen, Stefan och Andy som var mina huvudsakliga vapendragare under ispassen gjorde en grym insats med att utbilda men också se personerna bakom spelarna vilket är något mycket viktigt i dagens hockey och ligger dessutom helt i linje med Svenska Ishockeyförbundets ”Hemmaplansmodellen”. Riktigt kul också att så många av ungdomslagens tränare ville delta på dessa pass för att både hjälpa till och fortbilda sig själva. Det gav samtidigt mig chansen att lära känna dem lite snabbare. Johan Jonsson & Jörgen Sandström får högsta betyg i visat intresse här men alla som var där visade att vi är på rätt väg.


Vi började samtidigt på med att bygga A-laget och deras organisation där Oscar ”Orre” Almqvist driver på ordentligt med att skapa förutsättningar för laget. Inom kort så var tränartrojkan (Jan Bylesjö, Micke Johansson & Stefan Falk) på plats efter att jag i ett par veckor fått förmånen att köra ispassen. Två härliga och engagerade materialare i Kjell Björklund och Micke Lundin som servar spelarna på ett härligt sätt ännu en säsong borgar också för en spännande säsong 2020/21 där målsättningen är avancemang i seriesystemet. 


Ordentligt hög numerär (20-25 spelare) på varje ispass gjorde att tempo och seriositet hos spelarna drevs upp redan från start. Drygt halva laget är klart och de sista pusselbitarna kommer att ha fallit på plats i god tid innan seriestarten. 


Juniorernas tränare Anders Risendal och Peter Brännström är jag också mycket nöjd över att de fortsätter att bygga på det de startat igång och numerären stiger stadigt i de båda lagen. En tredje tränare planeras vara på plats i månadsskiftet augusti/september.


Lagorganisationsmöten har snart genomförts med samtliga ungdomslag där jag och ungdomsansvarig Stefan Falk suttit ner och informerat om kommande säsongs upplägg samt fått chansen att lyssna in vad de olika lagen står inför för utmaningar.


Vi driver på ordentligt för att skapa förutsättningar för att ha ett Team 06 igen.


Det finns som sagt många engagerade personer i föreningen och tack vare dem har vi kommit igång med att bygga om tränarrummet så att det skall vara för samtliga tränare i föreningen som en mötesplats där bland annat olika erfarenheter, tips och goda råd kan utbytas över en kopp kaffe.


Hyllan ska uppdateras till något som går under arbetsnamnet ”Academy Room” som blir en mötesplats, teorilokal och läxstuga. Fantastiskt att få se hur många som ställer upp med material och elektronik till föreningens medlemslokaler.


Förrådsfrågan för alla lag är löst vilket är viktigt då vi vill göra det så lätt som möjligt för våra medlemmar att spela hockey hos oss. 


J20 kommer att få ett fast omklädningsrum vilket är en stor fördel för både spelare och föreningen i konkurrensen om spelare i den åldersgruppen.

Stort tack till Johan Jonsson, Rickard Hammar och Magnus Wikström som jobbat i dessa frågor med bland annat kommunen.


Föreningen beslutade att köpa in Hockey Coach Vision som kommer underlätta och förbättra för alla tränare när de ska utbilda och utveckla våra spelare.


Sommarcampen vecka 33 är planerad och när bokningen av densamma öppnades fylldes nästan halva det maximala deltagarantalet på en halv dag så ett starkt intresse för hockey råder det ingen tvekan om att det finns i IFKÖV. Utöver våra egna kunniga tränare kommer campen att besökas av erkänt duktiga instruktörer såsom Daniel Broberg (DB Hockey Factory) och Mats Emanuelsson (Sweden Hockey Institute).


Det är mycket som händer i föreningen just nu. Bland annat kan nämnas att vi undersöker möjligheten till att ha ett damjuniorlag i samarbete med Sollentuna redan till hösten, att vi haft Maria Rooth på föreningsbesök, vi har samtränat med Vallentuna Rangers 06or, vi arbetar på ett nytt och förmånligare avtal med leverantör av hockeyutrustning mm.


Som sagt; det är mycket positivt på gång just nu så låt oss alla tillsammans fortsätta att sträva efter att behålla den positiva andan som redan finns och sen ökar vi!


Trevlig sommar och var rädda om varandra!


//Lasse Billing

Sportchef


Camper
Stort tryck på bokningen till campen
2020-06-09 11:16, Camper
Det har varit ett mycket stort tryck på platserna till sommarcampen i den yngsta gruppen. Eftersom det fortfarande fanns istid att lägga till ytterligare en grupp har campledningen jagat fram resurser för att köra en andra grupp för de yngsta spelarna så den finns nu bokningsbar på hemsidan.
Camper
Anmälan till sommarcampen v 33 är nu öppen
2020-06-08 10:44, Camper
Efter en vår där vårt Skills Academy varit något av en succé med 36 ispass besökta av nästan 140 spelare, har vi nu glädjen att informera om nästa ungdomsevent i IFK Österåker Vikings Hockey;

Sommarcamp 2020 (uppstartscamp)

Vecka 33 (10 - 14 augusti) startar vi säsongen med en kanoncamp. Utöver ledare från våra egna led gästas campen av bland annat Mats Emanuelsson och Daniel Broberg. Mats Emanuelsson (Sweden Hockey Institute) har under de senaste 25 åren hjälpt många av våra NHL-spelare med allt från skridskoteknik till skott. Daniel Broberg (DB Hockey Factory) är just nu en av de populäraste hockeyinstruktörerna och vi är mycket glada att han valt att komma till oss.

Campgeneral är vår sportchef Lasse Billing som ansvarar för upplägget tillsammans med ungdomsansvarige Stefan Falk, Dam- & flickansvarig Ellen Norström samt Johan Jonsson.

Kostnad: 2500 kr

Välkommen med din anmälan som öppnar idag den 8 juni för deltagare både från IFK Österåker Vikings och från andra föreningar.

Anmälan:

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Hockeyskola - flickor, 21/06 14:03 
Hockeyskola - nybörjare, 21/06 13:55 
Hockeyskola - fortsättning, 21/06 13:27 
 
Sponsorer
Länkar