Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Vikings HC
BLI MEDLEM
Aktuellt
 
Våra fantastiska hockeyskolor!
2020-12-01 13:36
Här får du en inblick i våra hockeyskolor.

Det är inte för sent att börja, det kommer ständigt nya varje lördag.

Lördagar

Nybörjare (pojkar & flickor) 09:00-10:00
Flickor (endast flickor) 10:00-11:00
Fortsättning (pojkar & flickor) 11:00-12:00
Julcamp
2020-11-30 10:00

Vi kan nu glädjande presentera att årets julcamp kommer ske i samarbete med vår samarbetspartner Sweden Hockey Institute.

 

Den går av stapeln 27-28/12 så det kan kanske bli läge att testa eventuella nya julklappar!

 

SHI sätter individuell utveckling högst upp på listan varför det kommer att vara minst en instruktör från dem per 4-6 spelare som är på isen men dock max 20 spelare.

 

Även målvakterna för chansen att öva extra individuellt med målvaktstränarna. Här är det max tio målvakter per grupp.

 

Alla spelare får ca sex ispass, två off-icepass, två videoanalyser, två teoripass samt videoklipp med sig hem genom Winnerheads med feedback på minst en övning per ispass.  Självklart serveras lunch och mellanmål.

 

Bokar gör Du på SHIs hemsida www.hockeyinstitute.se

 

Glädjande nog har SHI sänkt det ordinarie priset med 300kr enbart för oss.

 

Det kommer endast vara spelare från IFK Österåker och campen kommer att C19-anpassas vilket bland annat betyder att det är endast spelare födda 2005-2011 som kan delta.

Förlängda restriktioner till och med den 13/12
2020-11-19 14:32
För de som vill läsa mer följ nedan länk;

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/forlangda-lokala-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/
Inga matcher i region öst före 31/12
2020-11-14 11:09
Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. 

Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari. Däremot kan tillstånd för träningsmatcher mellan två lag komma att beviljas efter 31 december. Detta innebär att de enda matcher som spelas för närvarande är Hockey Ettan, Hockeyallsvenskan, SDHL och SHL.

Det rådande smittläget inom vår ishockeyregion är allvarligt och det syns hittills tyvärr inga tecken på att läget är på väg att förbättras. Ishockeyn som idrott är också särskilt drabbad av smittutbrott vilket ni i föreningarna fick information kring vid det möte som Svenska Ishockeyförbundet kallade till i onsdags den 11/11.

Sjukvårdsområde Region Uppsala och Region Stockholm är ju sedan en tid belagda med särskilda restriktioner till den 17 respektive 19 november. Nu har även sjukvårdsområde Södermanland infört utökade restriktioner till den 28 november och sjukvårdsområde Gotland till den 10 december.

Beslutet är baserat på vårt ansvar för att på alla sätt förhindra fortsatt smittspridning. Dessutom ger det ökade möjligheter för både föreningar och förbund att i dessa annorlunda tider ha ett datum med framförhållning att planera utifrån. Med de olika tidpunkter som gäller inom de olika sjukvårdsområden som ingår i vårt tävlingsområde är det inte heller möjligt att genomföra seriespel på ett relevant sätt.

Motsvarande beslut har även fattats i övriga ishockeyregioner i Sverige.

Vad gäller träningsverksamhet inom förening gäller även fortsatt de restriktioner som råder för respektive sjukvårdsdistrikt. Dessa kan komma att revideras i det fall någon sjukvårdsregion förändrar sina restriktioner.

  • Spelare födda 2005 eller senare får träna med sitt lag i föreningen under förutsättning att FHM:s och Svenska Ishockeyförbundet riktlinjer följs. Undvik att blanda spelare från olika lag som normalt inte ingår i samma grupperingar. Träningen bör bedrivas med mer individuell karaktär på övningar så att närkampsspel undviks. Försök också korta ner tiden för vistelse i omklädningsrum genom att spelarna kommer så färdigombytta som möjligt samt håll inga samlingar i omklädningsrum utan flytta dem till ytor där det går att sprida ut spelarna. Personliga vattenflaskor, handdukar osv är viktigt. Alla såväl ledare som spelare och övriga stannar självklart hemma vid minsta symptom.

  • Spelare födda 2004 och tidigare får bedriva individuell fysträning. Rekommenderas att utföras utomhus.
Viktig information angående C19
2020-11-11 18:39
Då smittspridningen av ännu okänd anledning verkar drabba ishockeyn särskilt hårt är det av absolut största vikt att vi tillsammans hjälps åt att minska risken för smittspridning.

Detta faller på anställda och ideella ledare att vara noggranna med i samband med träning.

Detta  såklart i första hand för att minska smittspridning och avlasta vården men också för att vi ska kunna komma tillbaka till normal verksamhet så snart som möjligt.

Försök INTE att hitta vägar runt restriktionerna utan se till att påminna varandra om att följa dem!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Camper, 30/11 13:39 
A-lag, 15/09 19:15 
 
Sponsorer
Länkar