Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Viking HC
BLI MEDLEM
A-lag
Referat: IFK Österåker Viking HC - Orms
2019-09-19 00:06, A-lag
IFK Österåker Vikings HC - Ormsta HC. Första perioden: Lagen åker bara runt, Österåker har några skott men inte så farliga. Mitt i perioden fick Ormsta en halvfarlig kontring, båda lagen drog på sig varsin utvisning. Perioden slutade 0-0. Andra perioden: Börjar med lika dåligt tempo som första. Ormsta drog på sig en utvisning, Österåker skapar några chanser. Sen var det Ormstas tur att få powerplay och skapa nån chans. När Österåker blir fulltaliga då skapar dom en halvchans. Sen tänder matchen till och båda lagen skapar chanser, på prick 20.00 gör Ormsta 1-0. Tredje perioden: Österåker började med powerplay och skapade nån halvchans. Sen fick Ormsta powerplay, direkt på tekningen sköt Österåker ett långskott från egen zon som blev farligt. När Österåker blev fulltaliga gjorde dom 1-1. Sen blev det bara att spelarna åkte runt. I sista minuten kontrar Österåker och för 2-1. Så slutar matchen. Domarna var ok
Conny Ek
Färg på matchtröjor
2019-09-17 18:18
I linje med Ishockeyförbundets instruktioner om mörk matchtröja hemma och ljus borta, har styrelsen beslutat att IFK Österåker spelar i Blå tröjor hemma och i vita tröjor borta.
Anmäl dig till Powered by Valentina
2019-09-13 16:30
Spelare från andra föreningar är välkomna och kan anmälas sig under "Bli medlem" (Obs, man blir inte medlem i föreningen bara för att man anmäler sig till specialistpassen)
Ella till TV-Pucken!
2019-09-02 13:47

IFK Österåker Vikings kan stolt berätta att vår egen Ella Planting-Bergloo från Team 05 har blivit uttagen till denna säsongs TV-Pucken lag för att representera Stockholm.


Ella började spela hockey 2016 efter att ha provat en träning under World Girl Ice Hockey Weekend. Tidigare har hon hållt på med bla. trampolin och fotboll men satsar numera på ishockey och innebandy. 


Vi önskar Ella all lycka under turneringen och vi kommer såklart att heja på henne hela vägen!

Hockeyskola - nybörjare
Hockeyskolan startar 21 september
2019-08-31 08:24, Hockeyskola - nybörjare

Jag hoppas du har lekt, badat och haft riktigt roligt under sommarlovet och nu kommit tillbaka till skolan och träffat kompisarna.  Jag hoppas också att du längtar tillbaka till ishockeyn i höst och dina kompisar där!

 

Har du gått i hockeyskolan minst 1 år och är född 2012 eller senare, kanske du känner att du börjar bli lite van – då börjar du i Hockeyskolan Fortsättning. För de som är födda 2011 eller tidigare börjar Lag-träningarna redan i augusti (se hemsidan www.osterakerhockey.se). Om du började i mitten av säsongen, kan du fortfarande gå på hockeyskolan ett tag till, och flytta över till Lag-grupperna när ledarna rekommenderar det.  Klockan 9 på lördagar står man på isen i Fortsättning.

 

Om du började i mitten eller senare förra säsongen eller vill känna dig tryggare innan det är dags för fortsättning rekommenderar vi att du även i år fortsätter i Hockeyskolan Nybörjare. Är du född 2012 eller senare kan du flyttas över mellan grupperna under säsongen i dialog med ledarna.  Klockan 11 på lördagar står man på isen i Nybörjare.

 

Hockeyskolan för flickor tar emot både nybörjare och fortsättare i alla åldrar. (De flickor som är födda 2011 eller tidigare och har minst 1 års hockeyskola bakom sig börjar i år i Flickor C-laget.)

Flickhockeyskolan står på is klockan 10 på lördagar.

För att hinna stå på is i tid till när det börjar, är det bra att komma minst en halvtimme innan för att hinna byta om och knyta skridskor. Vilket omklädningsrum du ska vara i står dels i entrén (på fönstret till höger när man kommer in) och dels i hockey-gången på väggen.

 

Inskrivningen den 21 september för dig som redan varit med tidigare innebär att du kommer och säger ditt namn som vanligt – du ska redan finnas i registren och behöver bara överföras till den nya säsongen. 😊 Du anmäler dig minst 30 minuter innan ditt pass börjar.  Tänk på att det kan vara många barn den 22 september.

 

Vad gäller utrustning behöver du fortfarande bara hjälm, skridskor och halsskydd. Vill du ha mer utrustning rekommenderar vi att söka på Köp & sälj sidor på Facebook. IFK Österåker Vikings har dessutom en egen. Därutöver har vi Bytardagar som planeras att genomföras – mamma och pappa kan anmäla sig till Kansli@osterakerhockey.se  om de vill hjälpa till att arrangera.

Kom och titta på damhockey på elitnivå!
2019-08-18 21:43

För först gången någonsin får Österåker besök av SDHL lag, AIK möter SDE i en träningsmatch  i Österåker Sportcentrum.

 

Båda lagen har fått spännande förstärkningar inför denna säsong från bland annat den amerikanska ligan WHL.

 

Kom och och titta på tjejer på den absoluta toppnivån och visa ditt stöd för damhockey! 

 

Entré 50kr - alla intäkter går oavkortat till IFK Österåker Vikings flickhockey verksamhet!

 

#FörFramtiden

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-lag, 19/09 00:06 
A-lag, 12/09 07:16 
Damer, 02/09 00:48 
 
Sponsorer
Länkar