Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Viking HC
BLI MEDLEM
Skills Academy - nu öppet även för spelare från andra föreningar
2020-03-26 23:00
Nu är det möjligt att anmäla sig till Skills Academy. Du anmäler dig under "Bli medlem" som ligger på hemsidans första sida. Det begränsas till 25 spelare per grupp.

Medlemmar i IFK Österåker har förtur fram till sista mars. Från 1 april öppnar anmälan även för spelare från andra föreningar. (OBS! Spelare i andra föreningar blir inte medlem i Österåker genom att klicka på "bli medlem". Det innebär bara att man anmält sig till campen).

Målvakter deltar kostnadsfritt. Du som är målvakt mailar din anmälan till kansli@osterakerhockey.se. Här gäller "först till kvarn...".

För frågor, kontakta vår ungdomsansvarige stefan.falk@osterakerhockey.se
IFK Österåker Vikings HC anställer ny sportchef
2020-03-24 11:03

Österåker hockey fortsätter sin satsning på sportslig utveckling och implementering av Hemmaplansmodellen, för att ta detta till nästa steg är vi glada och stolta att presentera Lasse Billing som ny sportchef.

 

Lasse har sen 2005 varit instruktör på Sweden Hockey Institute, han har varit verksam i föreningar som Viggan, Täby och nu senast som sportchef ungdom i Vallentuna. Han har varit huvudtränare för AIKs damer och vunnit SM-guld samt är en av ledarna i Stockholms TV-puckslag och även där kammat hem en vinst.

 

- Vi är oerhört glada att Lasse med sin gedigna erfarenhet och brinnande intresse för människor och hockey kommer till oss i Österåker. Hans personlighet och kompetens är perfekt med det långsiktiga arbete vi jobbar med. Förutom det sportsliga kommer Lasse ha en viktig roll med att implementera Hockeyförbundets "Hemmaplansmodellen" som är helt i linje med föreningens värdegrund och ställningstagande säger ordförande Suzanne Norström.

 

- Lasse själv säger att han ser mycket fram emot att få verka i en förening vars riktning redan stämmer väl överens med både sin egna ideologi samt vad forskning och vetenskapen visar. Hemmaplansmodellen kommer att bli grunden att stå på för att vara en modern hockeyförening. Med de fantastiska förutsättningar som finns kring hockeyn i Österåker så ska det bli riktigt kul att få vara med på föreningens resa och bidra.

 

En längre presentation av Lasse kommer att läggas ut på hemsidan och Facebook under april.

 

Hälsningar

Styrelsen

Förändring i ledarorganisationen
2020-03-23 13:39

Marcel Wirth (sportchef) och Robert Döme (ansvarig för J20 och A-lag) har idag meddelat att de lämnar sina roller i IFK Österåker Vikings HC för att anta nya utmaning i AIK Hockey. Vi önskar båda stort lycka till i sina nya uppdrag, båda kommer att vara verksamma i IFK Österåker Vikings till och med sista april.

 

Marcel säger själv att hans hjärta alltid finns Österåker och ser fram emot samarbeten framöver.

 

Vi tackar båda för all den tid och energi de har lagt på föreningen, speciellt Marre som varit delaktig i föreningen på olika sätt i över 25 år.

 

Vår ledarorganisation från 1 maj kommer att presenteras inom kort.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Uppdaterad information med anledning av Coronaviruset
2020-03-17 11:56

Regeringen har idag på morgonen haft presskonferens där det meddelats att Universitet, Högskolor och gymnasier ska bedriva distansutbildning och att studenterna ska stanna hemma. Detta för att att undvika resorna till dessa mer centrala platser. Skolor, förskolor och lokala aktiviteter ska fortsätta som vanligt.

Folkhälsomyndigheten upprepar att det är sjuka människor och de som uppvisar symptom som ska stanna hemma. Friska människor ska fortsätta livet som vanligt så långt det går.


IFK Österåker Vikings styrelse har med anledning av de rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten, Regering, andra myndigheter och Svenska- och Stockholms Ishockeyförbund fattat beslut för att sakta ner smittospridningstakten inom verksamheten och dess omgivning.

 

Nedan gäller tillsvidare utifrån dagens uppdatering (17 mars)

 

·       Schemalagda träningar fortsätter för alla lag/grupper som förut tills nya direktiv finns. Inga förändringar görs utifrån dagens regeringsinformation och myndighetsrekommendationer. Vår verksamhet är lokal och riktar sig i huvudsak till barn och ungdomar i kommunen. Pendling med allmänna transportmedel bör undvikas för senior-, veteran- och rekreationslagsspelare.
Det är upp till var och en att besluta vilka aktiviteter man vill gå på. Har man minsta symtom eller känner sig sjuk så stannar man hemma. Gäller även ledare och föräldrar/anhöriga.

·        Stockholms Ishockeyförbund har tidigare avslutat säsongens seriespel och i övrigt ställt in alla matcher och cuper i distriktet tom 29 mars. Nytt besked om träningsmatcher och cuper efter detta datum meddelas senare. (Se länken). Även utbildningar annordnade av förbundet är inställda/flyttade. Ledare som anmält sig på utbildningar ska ha fått/får information direkt av förbundet. Följ även deras hemsida.

·        Både förbunden och IFKÖV avråder samtliga lag att åka på cuper tills annat meddelas. Det gäller cuper både inom och utanför distriktet, samt självklart utanför landets gränser.

·        Hockeyskolorna har ställts in tom 29 mars enligt tidigare information, pga att det är många människor, framförallt i trånga utrymmen i omklädningsrummen, med risk för smittospridning. Hockeyskolorna besöks också av många far- & morföräldrar som behöver skyddas. En förhoppning finns om avslutning 4 april beroende på hur läget utvecklas. Beslut kommer utifrån uppdaterad information/ rekommendationer från myndigheterna.

·       Cafeterian hålls stängd tillsvidare . I första hand med anledning av att minska smittospridningsrisk vid hantering av livsmedel, men även pga av avsaknad av matcher och kraftigt reducerade verksamheter hos alla idrotter i hallen.

·        Undvik möten som inte är absolut nödvändiga. Flytta fram eventuella föräldramöten, teorigenomgångar och andra liknande möten.

Syftet med dessa restriktioner är att sakta ner takten i smittospridningen utifrån att skydda riskgrupper och belastning på sjukvården. Myndigheterna konstaterar att alla kommer förr eller senare bli smittade och behöver sprida ut behovet av sjukvård. Besluten är fattade utifrån nuläget och kan komma att ändras med kort varsel. Vi följer även fortsättningsvis myndigheternas riktlinjer och rapportering, samt är löpande beredda att omvärdera våra beslut.


Vänligen respektera och följ råden från våra myndigheter:

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra:

·           Stanna hemma.

·           Undvik att träffa andra än de du bor med.

·           Inte resa med buss, tunnelbana, tåg eller flyg.

 

Följ aktuell information från myndigheter och ta individuellt ansvar för att förhindra smittspridning vid eventuella symptom.

Har du frågor om coronaviruset och covid-19 utan att ha symtom ska du ringa 113 13. Behöver du sjukvårdsrådgivning ska du ringa 1177 som vanligt.

Läs mer här:

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg vid sammankomster

Utrikesdepartementet ang Coronaviruset
Österåkers kommun

1177


Styrelsen

IFK Österåker Vikings Hockey
Beslut 13 mars Stockholms Ishockeyförbund
2020-03-13 17:10

Under rådande omständigheter har så har Stockholms Ishockeyförbund beslutat att avsluta säsongens seriespel och cuper med omedelbar verkan för samtliga senior, junior och ungdomslag. (se länken)


Med anledning av detta ställer vi in våra hockeyskolor för de yngsta barnen kommande lördagar. Hockeyskolorna har stora grupper med många barn och vuxna som samlas på trånga utrymmen där smittorisken ökar.

Vi siktar istället på att ha avslutning den 4 april beroende på hur läget är då.

 

Folkhälsomyndigheten (FHM) uppmanar samhället att inte stänga ner mer än nödvändigt och rekommenderar i övrigt att träningar fortsätter som vanligt i grupper med begränsat antal deltagare. Utifrån FHMs rekommendationer fortsätter schemalagda lagträningar för U8-U16, FC, J18/J20, A-lag samt rekreationslag till dess nya direktiv finns.

 

Det är upp till var och en att besluta vilka aktiviteter man vill gå på. Har man minsta symtom eller känner sig sjuk så stannar man hemma.

 

Vi kommer även fortsättningsvis att följa myndigheternas riktlinjer och rapportering, samt löpande vara beredda att omvärdera våra beslut.

 

Vänligen respektera och följ råden från våra myndigheter:

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra:

·        Stanna hemma.

·        Undvik att träffa andra än de du bor med.

·        Inte resa med buss, tunnelbana, tåg eller flyg.

 

Följ aktuell information från myndigheter och ta individuellt ansvar för att förhindra smittspridning vid eventuella symptom.

Har du frågor om coronaviruset och covid-19 utan att ha symtom ska du ringa 113 13. Behöver du sjukvårdsrådgivning ska du ringa 1177 som vanligt.

Läs mer här:

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Utrikesdepartementet
Österåkers kommun

1177

 

Ta hand om varandra.

 

Styrelsen

IFK Österåker Vikings Hockey

Uppdatering gällande Coronaviruset (COVID-19
2020-03-12 21:36

Med anledning av uppdaterad information gällande Coronaviruset är det av stor vikt att alla följer de rekommendationer och direktiv som kommer från våra myndigheter.

Stanna hemma om: 
Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.
Det är viktigt att inte riskera att smitta andra:

·         Stanna hemma.

·         Undvik att träffa andra än de du bor med.

·         Inte resa med buss, tunnelbana, tåg eller flyg.

 

Stockholms Ishockeyförbund har fattat beslut om matcher och rutiner, läs mer på länken Stockholms Ishockeyförbund. Ex. så är det flera lag som inte kommer att spela match, hur vi hälsar och tackar på varandra.

Träningar fortsätter som vanligt fram tills att det kommer andra direktiv, men det är upp till var och en att besluta vilka aktiviteter man vill gå på. Har man minsta symtom eller känner sig sjuk så stannar man hemma enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Följ aktuell information från myndigheter och ta individuellt ansvar för att förhindra smittspridning vid eventuella symptom.

Har du frågor om coronaviruset och covid-19 utan att ha symtom ska du ringa 113 13.
Behöver du sjukvårdsrådgivning ska du ringa 1177 som vanligt.

Länkar:
Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndighetens information till skolor 
Utrikesdepartementet
Österåkers kommun

1177

 

En för alla – alla för en

Hälsningar,
IFK Österåker Vikings Hockey

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Medlemssidor, 08/03 01:03 
A-lag, 22/02 20:57 
A-lag, 15/02 21:21 
 
Sponsorer
Länkar