Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IFK Österåker Viking HC
BLI MEDLEM
Aktuellt
  • Anmälan till Höstlovcampen är öppen
  • Förbundet på besök 28/9, teori och praktik med alla våra tränare.
  • Hockeyskolan startar igen, läs mer nedan.
  • Nya öppettider i cafeterian i samband med pandemin, läs mer nedan.
  • SvenskHockey.tv startar direktsändningar av våra hockeymatcher, mer nedan.
A-laget förlorar på OT mot Farsta.
2020-10-17 09:54
I en skottmässigt jämn och målmässigt svängig match förlorar A-laget med 5-6 efter OT.
Laget är fortfarande obesegrat under ordinarie tid och parkerar på en andraplats i tabellen.
Skott: 35-37
Utvisningar: 35-10
Räddningsprocent: 83,78%
Assist: V Tilder, Lindeberg, O Tilder, Muthu, Holmström, Rodhe Magni, Rosenbom, Siirala
Viktig information ang. Covid-19 och publik - Uppmaning till hockeysverige: häng i, håll ut!
2020-10-06 22:11

Hej.

 

Österåker hockey följer de direktiv som FHM, förbunden och kommunen satt upp inom ramen för ordningslagen om max 50 pers. Se nedan länkar:


Vid match riskerar redan två lag med spelare, ledare, domare, sekreteriat och övriga funktionärer blir mer än 50 personer i lokalen varför det inte ges något utrymme för publik.


Generell sida SIF:
https://www.swehockey.se/Covid-19/


Detaljer
https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/dokument/verksamhetsprotokoll---svenska-ishockeyforbundet-2020.pdf


https://www.swehockey.se/Covid-19/Covid-19/uppmaninghangihallut


https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/dokument/riktlinjer-for-barn-och-ungdomsishockey.pdf


Publik och besökare:

Utifrån föreskriften om max 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar rekommenderar Svenska Ishockeyförbundet, för att efterleva föreskriften, att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn. Endast aktiva och nödvändiga funktionärer medverkar vid aktiviteter.


Kommunen:
https://www.osteraker.se/omosteraker/saarbetarvimed/trygghetochsakerhet/coronavirusetcovid19.4.7b9fa543170f6977095fc74.html


https://www.osteraker.se/download/18.7b9fa543170f69770951273a/1588227745368/Allm%C3%A4nna%20sammankomster%20och%20offentliga%20tillst%C3%A4llningar.pdf


Matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper är därmed tillåtna.

Begränsningen av maximalt 50 personer på allmänna sammankomster och tillställningar står fast, vilket innebär att matcher och tävlingar måste genomföras utan publik.


Några basic punkter att ha med er:

•             ingen publik tillåts

•             ALLA spelare går in via bakdörren till korridoren, ej genom huvudentrén

•             försök komma ombytta i möjligaste mån och säkerställ att ingen   

               trängsel sker i och utanför omklädningsrum

•             föreningen fördelar lagen i fler omklädningsrum än normalt

•             duscha hemma

•             personliga vattenflaskor/handdukar, inga handskakningar/high five odyl.

•             sprid ut spelarna i bås/omklädningsrum

•             sätt upp rutiner för ut/inpassering i hallen och dess utrymmen, till/från 

               isen odyl.

•             tvål/handsprit/engångshanddukar tillgängliga

•             givetvis stannar alla hemma vid minsta sjukdomssymptom


Uppmaning: häng i, håll ut!


Svenska Ishockeyförbundet uppmanar alla inom svensk ishockey att fortsatt följa de verksamhetsprotokoll och riktlinjer som tagits fram med anledning av Coronapandemin.


Coronapandemin är på inget sätt över. Runt om oss ser vi nya utbrott av covid-19 och det påverkar såklart även oss inom ishockeyn. I många länder ser vi hur nya restriktioner införs och även i Sverige finns signaler som pekar på en ökad regional smittspridning. Under torsdagen genomförde Folkhälsomyndigheten ett möte med Svenska Ishockeyförbundet där en oro för smittspridning i idrottsmiljöer fördes fram och där särskilt ishockeyn lyftes. Svensk ishockey har också haft flera konstaterade fall av covid-19 i föreningar på olika nivåer.

- Jag vill uppmana alla att hänga i och hålla ut i det bekymmersamma läge vi befinner oss. Det är av yttersta vikt att alla inom svensk ishockey fortsätter att följa de verksamhetsprotokoll och riktlinjer som tagits fram. Att distrikt, regioner och föreningar anpassat sin verksamhet är en förutsättning för att vi kunnat hålla ishockeyn igång och att vi fortsatt får göra det, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.


Med de erfarenheter vi har idag kan vi konstatera att svensk ishockeys verksamhetsprotokoll är ändamålsenligt. Det viktiga nu är att protokollet efterlevs i alla föreningar och distrikt. Det är också viktigt att distrikt och föreningar följer de rekommendationer som kommer från regionala smittskyddsläkare.


Läs mer om beslutet på Folkhälsomyndighetens webbplats

Läs mer om beslutet på regeringens webbplats (där du även kan se filmklipp från presskonferensen och teckenspråkstolkad film)


Nu hjälps vi åt att ta ansvar tillsammans och tar hand om varandra!


Hälsningar
IFK Österåker Hockey

Camper
Anmäl dig till vår 2-dagars camp under höstlovet
2020-10-02 18:45, Camper
Alla deltagare kommer delas in i grupper efter ålder. Varje grupp har 3 ispass per dag.

Campen är öppen för spelare från IFK Österåker. Logga in så är bokningen öppen.

Spelare från andra föreningar är välkomna men först efter kontakt med sin sportchef/ungdomsansvarig som skall lämna godkännande. Bokning kan därför inte ske i bokningssystemet, anmälan för spelare från andra föreningar sker till kansli@osterakerhockey.se där ok från egen sportchef/ungdomsansvarigskall finns med i mailet. Kostnad för externa spelare är 1.300 kr

Antalet platser är begränsat men om det blir fullt och väldigt många i kö kan ytterligare 1 grupp komma att öppnas.
2020-09-24 18:15
Inga besked kom från regeringen idag om hur publik ska tillåtas för idrotterna. Inte heller några övriga lättnader. 

Folkhälsomyndigheten påminner idag också idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.

Köp abonnemang till Hockey-TV
2020-09-20 17:22
Dags för nedsläpp i TV-rutan!
Vår klubb/hall har tillsammans med Svenska Ishockey Förbundet och Svensk Hockey TV AB utrustats med en helautomatisk produktionslösning vilket ger oss möjligheten att livestreama alla matcher från Ungdom (–12 och uppåt), J18, J20, TV-pucken samt ett urval av landskamper. Även seniormatcher kan komma att visas. Detta gäller såklart inte SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan eller SDHL som alla har egna lösningar och medieavtal.
Totalt kommer det under säsongen 20/21 finnas 162 uppkopplade hallar i Sverige. Detta innebär att ni kan se alla era hemma- och bortamatcher från dessa hallar. Totalt kommer ca 30 000 matcher att visas i tjänsten denna säsong.
Alla matcher kan ses direkt eller i efterhand på www.svenskhockey.tv. När ni skapat ett konto kan ni även följa matcherna via Appen, SvenskhockeyTV (finns i AppStore och Google Play).
Matcherna produceras med en kameralösning som följer spelet med hjälp av A.I (Artificiell Intelligens) och innehåller grafik t.ex. laguppställningar, målgörare/assist, resultat och klocka.
Glöm inte - möjlighet att tjäna pengar till din förening!
Vid köp av ett årskort, 995 kr/12 mån, har ni möjlighet att välja vår förening och därmed ge 200 kr/säsongskort till klubben. Så om tex. 100 personer väljer vår förening, går 20 000 kronor oavkortat till klubben. Favoritförening anger du vid registrering, eller på ”min sida/account” för er som redan har ett konto. Detta går också att uppdatera om du missat det vid köp/registreringstillfället.
Tjänsten kan även köpas som månadsabonnemang för 129 kr/mån. Dessa abonnemang kan avslutas när som helst men ger ingen intäkt till föreningen.
Ett antal cuper och turneringar ingår inte i tjänsten, men kan komma att säljas som PPV (Pay Per View). Pris och innehåll för dessa styrs av den enskilda klubben/arrangören.
Följ länken nedan för att skaffa ditt abonnemang
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Länkar