SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Färg på tröjor hemma: Blå
Färg på tröjor borta: Vit
Om IFK Österåker Hockey

IFK Österåker Hockey bedriver ishockey för barn, ungdomar och vuxna. Föreningens verksamhet omfattar barn-/ungdomsverksamhet som inkluderar flickverksamhet och hockeyskolor för flickor och pojkar, därutöver verksamhet för junior -, senior- samt rekreationshockey. I barn- och ungdomshockeyn förbereds spelarna för spel på juniornivå och på juniornivån förbereds för A-lagsspel.

 

IFKÖ är i första hand en barn- & ungdomsförening som har Junior- & A-lag med ambitioner och nu även med en stor del rekreationshockey.

 

Som IFK-förening ingår IFKÖ i Idrottsföreningen Kamraterna som är en rikstäckande allians av 166 föreningar runt om i Sverige och Finland med ca 100.000 medlemmar. Idrottsföreningen Kamraterna bildades 1895 och har Sveriges kung somär sin högste beskyddare sedan 1974. IFK Österåker bildades 1928. Den 1 januari 1986 bildades IFK Österåker Hockey ur IFK Österåker och blev en självständig idrottsförening som ingår i IFK Österåkers allians tillsammans med Konståkningen, Fotbollen, Bordtennisen och Gamla Österåkerskamraterna.

 

Under 2010 förenades de tidigare grannklubbarna IFK Österåker Hockey med Åkersberga Vikings HC till en gemensam förening under nytt namn: IFK Österåker Vikings Hockey. Föreningen har nu närmare 450 medlemmar med över 350 aktiva spelare varav drygt 100 kvinnor. Föreningen är därmed en av Österåker kommuns största idrottsföreningar.

 

 

IFK Österåker Hockey har en lång historik och tradition av ishockey. På slutet av 60-talet och början av 70-talet spelades ett antal år i den dåvarande näst högsta divisionen i Sverige. 1994 var senaste gången A-laget befann sig i division 1 och tampades med de riktigt stora föreningarna.

Genom hårt och målinriktat arbete utfört av engagerade människor som givit av sin fritid och energi, lyckades föreningen då nå långt i att utveckla spelare till att gå långt. Det var människor med hjärta till sporten och föreningslivet och med vilja att göra något för den. Det var människor som vågade gå i täten för något de trodde på och som de var villiga kämpa för. Människor som också insåg vikten och fördelarna med att samverka, att utveckla verksamhet och individ, engagera sig socialt och sätta såväl ekonomiska, sociala som sportsliga mål. Idag fortsätter vi det arbetet med att skapa en sund idrottsmiljö där många kan växa och utvecklas till sitt bästa för ett livslångt idrottande

Alla gynnas av en sund förening - aktiva, ledare, föräldrar, släktingar, näringsliv, kommun. Alla är vinnare i ett väl fungerande samarbete. När vi samarbetar och samtidigt har roligt tillsammans känner vi gemenskap och utvecklas. Vi känner oss delaktiga och blir alla vinnare.  


Drivkraften i vårt arbete är framförallt, precis som hos våra föregångare, hjärta till idrotten och vilja att göra något för den. 


Bli en del av vårt vinnande lag i vår sunda förening!

Varmt välkommen till Österåker Hockey!

 
 
 
Sponsorer
Länkar
Guldkortet