SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bokning till vår verksamhet

Klicka på länken "Boka" i högermenyn så kommer du till vår bokningssida. Där kan du boka in dig på:

  • Skills
  • Camper
  • Hockeyskola
  • Damhockey (ta kontakt med lagledare i Damerna innan du bokar in dig)
  • IceAge (ta kontakt med lagledare i IceAge innan du bokar in dig)
Nybörjare i ungdomshockey
Spelare som inte tidigare har spelat ishockey men är för gammal för hockeyskolan eller har haft uppehåll från hockey ett eller flera år kan inte boka in sig direkt till våra team. Kontakta i så fall kansli eller sportchef för guidning hur man kan börja spela hockey med oss.
Övergångar - byte av förening
Junior och A-lag
Spelare som vill ansluta till trupperna i J18, J20 eller A-laget ombeds kontakta lagledare i dessa Team alternativt  Sportchef Lasse Billing (Sportchef@osterakerhockey.se).  Spelare som vill byta till annan föreninge meddelar lagledare och mailar Sportgruppen@osterakerhockey.se 
 

Ungdom

För övergångar avseende ungdomshockey (U9-U16,FD-FA) gäller följande (utdrag ur Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup):  Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup 23/24
 
§ 2.24 Övergångar/föreningsbyten
Övergång/föreningsbyte får endast ske under perioden 16 maj – 1 september. Detta gäller även ungdomsspelare som avser spela junior- eller seniorhockey. Föreningsbyten ska ske genom elektronisk övergång. En övergång förutsätter att överenskommelse om föreningsbyte skett i enlighet med vad som sägs i 2.25, att inga skulder finns till lämnade förening, att allt lånat material återlämnats, att lämnande förening att mottagande förening godkänt övergången samt att tillämplig digital blankett fyllts i.

Kommentar: Vi, såväl förbund som föreningar, är en del av samma ekosystem inom barn- och ungdomsishockeyn. Vi tillsammans måste agera så att varje enskild spelare ges möjligheten att fortsätta spela ishockey, inte bara de som för tillfället kommit längst i sin utveckling. Det måste vi förstå och agera sunt utifrån. Det innebär till exempel att den förståelsen bör finnas med i beslut kring övergångsregler inom respektive SDF. En risk när inte förståelsen för tanken med ekosystem finns med i besluten är att några få föreningar ”plockar” de för stunden bästa spelarna inom en årskull. Detta får ofta till konsekvens att det blir för få spelare kvar i de lag som brandskattas och de spelare som petas i de värvade laget slutar. Vi vet också att spelare som petas sällan går vidare till annan förening. Samtidigt är det viktigt att se till det enskilda barnets bästa vid hanteringen av övergångsärenden, det gemensamma målet ska vara att spelaren ges möjligheten att fortsatt spela ishockey.

§ 2.25 Regler och förhållningssätt vid föreningsbyte och provträning/spel

a)  Om spelare/vårdnadshavare kontaktar ny förening/lag direkt med förfrågan om spelplats alternativt
provträning/spel, ska sådan diskussion omedelbart avvisas med anmaning till vårdnadshavaren att  istället kontakta moderföreningens sportchef och följa nedan process. Sportchefen i den tillfrågade föreningen ska också ta kontakt med moderföreningens sportchef för att informera om att förfrågan om övergång gjorts. 

b) Spelare som vill spela i ny förening ska via vårdnadshavare fylla i en digital blankett som finns [länka]
och skicka den till den person i klubben som är ansvarig för övergångar, normalt sportchefen.  Sportchefen ska sedan ta kontakt med vårdnadshavaren för en diskussion kring orsaker och förutsättningar för fortsatt spel i föreningen. Sportchefen ska också skicka blanketten till foreningsbyten@stockholm.se  på Stockholms Ishockeyförbund för information.

c) Om nuvarande förening anser att en övergång kan godkännas, ska sportchefen ta kontakt med sportchefen i den förening till vilken spelaren vill byta samt skicka blanketten ifråga.

d) Eventuellt föreningsbyte får endast ske i undantagsfall och när föreningarna är överens.

e) Det åligger båda föreningarnas sportchefer att bidra till en konstruktiv dialog. När överenskommelse träffats bör detta för undvikande av framtida meningsskiljaktigheter bekräftas skriftligt till exempel via email. I dialogen mellan sportcheferna ska hänsyn tas till om övergång leder till att moderföreningen riskerar att förlora ett helt lag p.g.a. för få spelare. Hänsyn ska också tas till hur tillkommande spelare påverkar sammansättningen av mottagande förenings lag såväl socialt som möjlighet att tillgodose speltid och träningsmöjligheter för befintliga spelare.


f) Om spelare efter provträning/spel vill byta förening, ska under förutsättning av att ovan process följts
moderföreningen skriva på övergångshandlingar.

g) Förening och enskilda lag inom förening får inte annonsera eller på annat sätt försöka locka över spelare till sin förening. Undantag är marknadsföring av Hockeyskola eller nybörjarverksamhet.

h) Alla föreningar ska inför varje säsong skriftligt till Stockholms Ishockeyförbund meddela vem i föreningen på nivå motsvarande ordförande eller sportchef som är ansvarig för spelarövergångar och som är ansvarig för att dels se till att ovan process följs, dels se till att samtliga ledare känner till denna process. Ledarna ska i sin tur informera spelare och vårdnadshavare om hur eventuella övergångar ska ske

 

För ungdomar som vill provspela i annan förening ska Sportkommittén kontaktas med förfrågan via mail Sportgruppen@osterakerhockey.se , enligt ovan spelbestämmelser. 

 
Sponsorer
Länkar
Guldkortet