SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bronsplats för damerna i Motala Hockey Ladiescup
2022-12-24 19:39

Vad gör man helst helgen innan jul? Jo man åker på Motala Cup och spelar 5 hockeymatcher. Vad annars?

 

Den 17 december var 15 taggade tjejer iväg på sin tredje cup. Anmälda till cupen var LHC Bredd, Forshaga IF, MAIF Dam, FOC Farsta, och Österåker Vikings.

 

Tre minuter in i första matchen mot LHC Bredd låg Österåker under med 3-0. Vilken chock och vilket tempo Linköping stod för. Damerna slet hårt för att stoppa LHC:s tjejer men det var alldeles för stor skillnad. Matchen slutade 10-0. Jonna Bergqvist stod för en heroisk insats i mål.

 

Matcherna som följde var tuffa men på en helt annan nivå än första matchen. Vinst mot Farsta med 1-0, förlust mot Forshaga och MAIF med 1-3 resp 1-4. Detta innebar att Österåker i fick spela match om tredjepris mot Forshaga.

 

Matchen blev en rysare som slutade 2-2 efter full tid och även så efter tilläggstid. Så för första gången fick Österåkers Damer spela match som avgjordes på straffar. 3 straffar var. Även efter detta stod det lika med 3-3. Men på första suddenstraffen kunde Österåker avgöra matchen som slutade 4-3 till Österåker.

 

Österåker hade många fina insatser men bäst var ändå (utan konkurrens) Jonna Bergqvist som stod sin första turnering. Jonna var beslutsam och metodisk och gjorde ett grymt jobb i kassen. Så roligt att se hennes utveckling.

 

Grymt jobbat Jonna och grymt jobbat alla damer

 

 

 
Sponsorer
Länkar