Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

…och God fortsättning! Jag hoppas julledigheterna har givit er alla de klappar ni önskat och den varit så skön och full av gemenskap som bara julen kan vara.

Ett kalenderår har också nått sitt slut - ett nytt har börjat och nu går vi går mot ljusare tider. Trots vårt hejande på småkronorna räckte det inte hela vägen den här gången. Istället får vi glädjas åt vårt grannlands framgångar och gratulerar de finska smålejonen till segern!


Jag vill börja med att säga att det är en ära att få vara delaktig i den gemenskap som föreningen har byggt upp med så många engagerade ledare som varje dag ställer upp för våra barn, ungdomar och unga vuxna. Inte bara på isen utan i mångt och mycket även utanför.


Efter säsongens juluppehåll är det dags för lite uppföljning, bl.a. av mina utfästelser i början av säsongen – en del av det som nu börjat hända i föreningen sen i augusti.


Många av er har kanske märkt av värdegrundsarbetet genom bl.a. de föreläsningar och presentationer vi haft, framförallt på de föräldramöten styrelsen deltagit i, men även vid förbundsmöten som hållits i hur föreningen vill arbeta med framförallt barn- & ungdomsutbildningen. Värdegrundsarbetet drivs av oss alla gemensamt! 

Genom närvaro och att föregå med gott exempel har många goda ledare visat hur vår värdegrund omsätts i den dagliga verksamheten. Att alltid fundera på om det vi gör och tar beslut om, verkligen - innebär gemenskap, - är utvecklande, -skapar glädje och - är ödmjukt inför andra.  Att vi tänker på hur vi pratar med och beter oss mot varandra. Särskilt gentemot barn & ungdomar så det är på deras villkor utifrån respektive individs förutsättningar, för att varje spelare ska ha en värdefull fritid och möjligheten att få testa sina gränser för att nå sina mål.

Föreningen har dessutom blivit utvald att delta i Stockholmidrottens utbildningsprojekt ”Sunda idrottsmiljöer” tillsammans med Johan Fallby, som drar igång i januari. Mer om vad det innebär kommer senare.


Som en del av jämställdhetsarbetet har vi också fått klartecken att få hit ”Locker Room Talk”, en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder. Ni kan läsa mer på https://lockerroomtalk.se/ . Även här är Stockholmsidrotten engagerade i att stötta oss i normförändringsarbetet. Hur kan vi medvetandegöra hur vi själva agerar och pratar? Vad tar vi för självklart och vad är det vi inte tänker på? Förråd, istider, omklädningsrum och profilkläder är sådana exempel vi inte varit helt bra på att tänka till på att det ska passa även tjejer/damer.


Rekryteringen i hockeyskolan och i de yngre lagen har kommit igång ordentligt under hösten. Det är nu ca 100 barn i hockeyskolorna. Hockeyskolan för flickor har särskilt positiv utveckling där det har gått från ca 5 tjejer förra säsongen till nu närmare 25. Även Flickor B får tillkommande spelare regelbundet. U9 och U10 har gjort stora insatser för att skapa intresse för hockeyn och har lyckats få fler nya hockeyspelare. Som ytterligare ett led i rekryteringen har vi i höst börjat med att ta emot och möta barn och föräldrar i hockeyskolorna på lördagarna. Det gör förhoppningsvis att både barn och föräldrar känner sig välkomna i gemenskapen. Det inenbär också att vi ledare lär känna fler föräldrar som vill engagera sig. För oss som tar emot barnen är det en särskild bonus att se barnens ögonglitter när de kommer.


Året har börjat bra för A-laget som hittills vunnit de första matcherna i fortsättningsserien. Det bådar gott inför resten av säsongen! J20 klarade sitt uppsatta delmål och nådde Allettan där det börjat bra. J18 nådde inte riktigt hela vägen till Allettan men har börjat det nya året bra i fortsättningserien. För Ungdomslagen har det varit blandade resultat när det gäller placeringar, men positiva resultat när gäller utveckling. I Barnlagen går utvecklingen också från klarhet till klarhet i takt med träning och mognad. Oavsett hur det går verkar kampen och viljan inte vara brist på.


Nu ser vi fram emot resten av säsongen med ny energi för att ta oss an alla de aktiviteter som gör att vi har roligt tillsammans. Träningar och matcher. Tränar- och lagledarmöten. Utbildningar och ledarträffar. Och däremellan en massa fika och snack i vår eller någon annans ishall. 


Det är verkligen härligt att vara del i Österåkers hockeyfamilj! Jag hoppas och tror ni tycker som jag!

 Vi syns snart!


Suzanne Norström

Ordförande 2018/2019

 
Nygammal ordförande tillbaka på posten

Åkersberga 4 september


På årsmötet 19 augusti gav medlemmarna mig förtroendet att återigen leda föreningen efter tre års frånvaro. Jag måste erkänna att det krävdes viss övertalning....Det är därför jag med stor respekt för uppdraget (som jag efter sex tidigare säsonger känner väl till), tackar för förtroendet att på nytt axla rollen som ordförande.  

 

Jag har tre huvudskäl till varför jag återigen tackat ja -

·       Nya perspektiv på verksamheten

·       Positiva förutsättningar i både föreningen och kommunen

·       Möjlighet att genomföra/slutföra de av målen jag inte lyckades nå förra gången

Framförallt vill jag  bidra med min erfarenhet och kompetens till föreningen. Jag kommer därför;

·       BIDRA med tydligt ledarskap

·       BIDRA med närvaro på styrelsemöten, i ishall och på möten. Tillgänglighet så långt som möjligt.
        (Det innebär ytterst lite arbete vid dator och mail)

·       INVOLVERA och skapa delaktighet – om fler hjälps åt har vi både roligare och utmattar inte enskilda invidider.

·       Bidra till att ALLA spelare får ta plats och blir sedda i sina sammanhang

·       FÖLJA UPP att ledare, spelare och föräldrar lever efter värdegrunden samt övriga regler & riktlinjer


Grundbulten i mitt engagemang, förutom kärleken till hockeyn, är att bidra till att ge flickor och pojkar bra förutsättningar att lära sig en av de svåraste sporterna samtidigt som de får vara del av ett lag, lära sig ta instruktioner och följa tränaren, ha fysisk träning & hälsa - som sammantaget leder till att de utvecklas som människor. 

 

Med mitt engagemang vill jag bidra med ett gott ledarskap så att föreningen, medlemmarna och ledarna ska må bra och trivas. Ett ledarskap som innebär att vi alla tillsammans efterlever vår värdegrund, förbundens regler och riktlinjer samt har en sportslig verksamhet som ständigt utvecklas och utvecklar ALLA spelare.

 

När jag tillträder den här gången är det dessutom ordning och reda i föreningen som också mår bra ekonomiskt. Intresse och engagemang, som i stort sett var obefintligt när jag tog vid förra gången, har jag redan sett många bevis för att det finns betydligt mer av denna gång. Det finns så många bra förutsättningar att bedriva och utveckla vår verksamhet, att det i sig gjorde det svårt att låta bli engagera sig igen. Föreningen har utvecklats i många stycken de senaste åren som lagt den grund som gör att vi nu kan bli ännu mer framåtblickande och utvecklande när basen fungerar bra. Föreningstrukturen som inarbetats genom åren sitter också och möjliggör att fler blir involverade, engagerade och framförallt tar ansvar.  Styrelse, sportansvarig, tränare, materialare och lagledare har visat att det är en fungerande organisation som har lyckats arbeta fram de goda förutsättningar vi har. Bland annat har den sportsliga organisationen också de senaste åren utvecklat hockeyprofiler på kommunens gymnasium, något som långsiktigt kan bli något riktigt stort tillsammans med kommunen. Kommunen har också flera planerade aktiviteter som påverkar hockeyn positivt.  

Jag är också stolt att vi har fungerande administrativa verktyg och system på plats – något som underlättar vardagen i det ideella arbetet. Allt från Sportadmin som verkligen gjort administrativ skillnad till Clever Service, det domarkvitto- & betalningssystem vi sedan i våras använder för domarna och som reducerar den ideella tiden. Dessutom underlättar systemet att domarna får betalt som de ska (tidigare spenderade vi närmare 10h/vecka att sköta detta!). Vi har nu också en extern redovisningsbyrå som sköter bokföringen – att sköta redovisningen ideellt i en förening av vår storlek skulle vara direkt oansvarigt. Jag tackar därför alla er som utvecklat och tagit föreningen till där vi är idag. Med en så bra bas kan jag den här gången lägga mitt engagemang på den långsiktiga utvecklingen. Nästa steg blir att gå igenom allt som gjorts bra och vad som varit mindre bra och anta utmaningen att genomföra de förbättringar där de behövs.

 

Det kan konstateras att det är en stabil och välfinansierad förening jag har förmånen att ta över när nästa steg ska tas, vilket gör att det känns särskilt bra att det är möjligt att kunna fokusera på visoner, mål och långsiktighet. 
Nedan områden kommer jag i första hand lägga min tid på:

·        Värdegrundsarbete

·        Jämställdshetsarbete

·        Långsiktig rekryteringsplan

·        Långsiktig plan för A-laget

 

Under året kommer jag att fokusera på värdegrundsarbetet som vi drog igång 2012 men som verkar mindre synligt idag – något som en förening ständigt behöver arbeta med. I det värdegrundsarbetet behöver vi också uppdatera och anpassa oss till de nya synsätt, som både RF och förbunden arbetar med, om hur man bedriver barn- och ungdomsverksamhet. Här ser jag stor betydelse av mer föräldrautbildning i alla åldersgrupper. Hur ser vi som föräldrar på barnens deltagande i idrotten? Hur är vårt eget engagemang i våra barns idrottande? Är det stöttande eller krävande? Generellt gäller att ALLA föräldrar vill sitt barn det absolut bästa – men vad är egentligen barnets bästa? Ibland blir vi föräldrar lite för engagerade, vare sig vi är i ledarollen eller ”bara” föräldrar på läktaren....Idrotten ska vara rolig och utvecklande för barn och ungdomar - inte skapa konflikter eller tävlings-hets som vi tyvärr alltför ofta läser om och dessvärre ibland också själva ser i verkligheten. Här utmärker sig bl.a. attityder och beteenden mot (unga)domare som får förödande konsekvenser om vi vill ha domare i framtiden.

 

Vi behöver också bli väsentligt bättre på jämställdhetsarbetet, en del av värdegrunden, där prioritering ligger på att skapa bättre förutsättningar på alla plan för flickor i verksamheten för att även de ska ha en fullödig verksamhet utan att i tid och otid bli satta på undantag, marginaliseras och ned- respektive bortprioriteras. Vi måste ändra det vi gör idag om vi ska kunna bli fler. Ett arbete som kommer innebära att behöva bryta igenom fördomar och att förändra normer och synsätt. Att rekrytera fler kvinnliga ledare ligger också högt i prioritering, något som är både förbundsmål och färväntningar från kommunen.

 

Vidare vill jag också att vi tar fram en tydlig och långsiktig rekryteringsplan för både spelare och ledare generellt, liksom en långsiktig plan för A-laget – kanske återuppliva några av tidigare uppsatta mål?

 

Nu jag ser fram emot en spännande, rolig och utmanande säsong!

 

Suzanne Norström

Ordförande 2018/19

 

E-post: ordforande@osterakerhockey.se 

 
Sponsorer
Länkar