Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Info om uppstartscampen
2019-08-02 10:52
Nu närmar sig säsongsstarten för ett nytt hockeyår, som startar med en 5-dagars uppstartscamp med både inhemska föreningstränare och inhyrda experter utifrån. För er som gått och väntat med spänning på detta, kommer här lite information för att stilla er nyfikenhet över årets utbud både on och off ice.


Dagarna kommer delas upp i fem temadagar, där en specifikt utvald tränare står för innehållet på is och där ispassen är planerade riktat mot ett specifikt syfte varje dag. 

Teman och temaansvariga är följande:


Teknik – Gints Bikars

Passning/mottagning – Peter Brännström och Johan Jonsson

Skridskoåkning – Jakub Glavo

Skott och målskytte – Robert Döme

Spel, taktik och närkamper – Marcel Wirth 


Några av de övningar som genomförs på is kommer också filmas och vara en del av den Videoteori som sker en gång om dagen för samtliga grupper och leds av mig som ungdomsansvarig (Stefan Falk).


Utöver videoteorin, kommer de äldre grupperna att ha ytterligare en teori per dag som kommer innehålla teori/taktik och kostlära. Denna leds också av mig som ungdomsansvarig.


Utanför isen kommer spelarna att ha ett fyspass per dag med Adam Joupperi. Fyspassen kommer vara inriktade mot utvecklandet av kvalitativa förmågor, anpassade för varje åldersgrupp och de förmågor som är särskilt gynnsamma att träna i den utvecklingsfas de befinner sig.


Utöver detta kommer vi att ha gruppledare för samtliga grupper och ett antal juniorer som hjälper till att assistera gruppledare, istränare och fystränare.


Följande upplägg gäller för de olika grupperna(baserat på 4 grupper):


De två äldsta grupperna:

3 ispass per dag

2 Videoteori- och taktikpass per dag

1 fyspass perdag


Den näst yngsta gruppen:

3 ispass per dag

1 Videoteoripass per dag

1 fyspass perdag


Den yngsta gruppen:

2 ispass per dag

1 Videoteoripass per dag

1 fyspass perdag


Om ni utöver detta har ytterligare frågor kring årets Camp, är ni välkomna att  ställa dem till mig via mail, Stefan.falk@osterakerhockey.se.


Mvh

Stefan Falk

Ungdomsansvarig, IFK Österåker Vikings


Nyhetsarkiv
Info om uppstartscampen2019-08-02 10:52
2018-07-06 19:24
 
Sponsorer
Länkar